Egészségügy

Gyógyszerkartell Magyarországon?

Több gyógyszer-nagykereskedelmi, illetve tanácsadó céggel szemben indított eljárást kartellgyanú miatt a GVH. A Gazdasági Versenyhivatal közleménye szerint az érintett cégeknél, az Euromedic-Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Zrt.-nél, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-nél, a TEVA Magyarország Gyógyszerforgalmazó Zrt.-nél, továbbá a PharmAudit Kft.-nél és a Medicon Professional Egészségügyi Tanácsadó Zrt.-nél előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a hivatal munkatársai. 

A versenyhivatal szerint valószínűsíthető, hogy a vállalkozások a Budapesti Egészségközpont Zrt. által 2011-ben gyógyszerek és infúziós oldatok szállítására kiírt közbeszerzési eljárásnál egyeztettek és megállapodtak az ajánlati árakban, illetve felosztották egymás között az érintett termékeket, ez pedig a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseibe ütközik.

A GVH közleménye megjegyzi, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették.

GYÓGYSZERMAFFIA MAGYARORSZÁGON – „INKÁBB GYÓGYSZERT SZEDJ, MINT VITAMINT”

DIABETIKUS ÉLELMISZEREK DIÉTA ALATT?

LAKTÓZ INTOLERANCIA – A TEJ „ÁLDÁSOS” HATÁSA

MILYEN TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐT ÉRDEMES HASZNÁLNI?

A SÚLYZÓS EDZÉS HASZNA AZ ÉLET EGYÉB TERÜLETEIN

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük