“Gyere, fogyj le a Facebook-csoportomban!” Így vernek át a pénzéhes háziasszonyok

A számtalan kamu-weboldalas átverés mellett egyre több titokzatos Facebook-csoport is igyekszik becsatornázni a hiszékeny, tudatlan, ámde fogyni vágyó szerencsétleneket.

A módszer egyszerű: népszerű bejegyzések alatt – sokszor már csoportokban spammelve – elhintik a magot, hogy náluk a titok nyitja, jó sok kilót lehet leadni a “módszerükkel”. A háziasszony kifejezést azért gondoltuk találónak a címadáshoz, mert jellemzően teljesen átlagos, étrend és edzés terén full laikus személyek édesgetik maguk mellé a többnyire még náluk is butábbakat. Férfiakból meg jóval kevesebb ilyet találtuk, így maradnánk a kissé sztereotip elnvezésnél.

A beetetéshez társul egy kedvcsináló fotó is valakiről, aki állítólag x kilótól (lehetőleg kétszámjegyű) szabadult meg. Persze a titok nyitja csak akkor derül ki, amikor a felcsigázott célszemély óvatlanul belép a csoportba. Na, és mivel találja szembe magát? Hát nem azzal, hogy szépen kezdjen el napi rendszerességgel sportolni, számolja ki legalább nagyjából a tápanyagbevitelét és a többi, hanem valami ótvar fogyasztószert (ami persze szerencsére a legtöbb esetben csak placebó) igyekeznek rásózni.

Íme egy példa a tarackként terjedő lehúzós csoportokra. Belépés után azonnal lehull a lepel, és a szép ígéretek hamar szertefoszlanak, ha csak belegörgetünk a friss posztokba.

Életmódváltás Facebook átverés

Igen, ez egy Reg-Enor-ügynök. A szerről, amit eszedbe ne jusson használni, itt írtunk korábban.

A biznisz nagyjából úgy működhet, mint az “Avon-tanácsadók” rendszere. Ha valaki a megadott linken keresztül rendel a kamu-fogyasztószerből, akkor amolyan affiliate-partnerként a tudatlanokat átverő is kap belőle részesedést.

Akkor miért “fogytak le” a Reg-Enortól már annyian?

Ha a sikersztorik valósak is, egészen biztos, hogy az illető személyek NEM A REG-ENORTÓL fogytak le. Nem ez a nyelv alatt tartandó, majd lenyelendő pár milliliternyi, semmi különöset nem tartalmazó szer okozza a fogyást.

Minden bizonnyal elkezdtek mozogni, és visszább nyesték a kalóriabevitelt. A celebeknek meg simán megéri ezt reklámozni, hiszen sokan hisznek nekik. De hidd el, ők is azt csinálták, ami egyébként minden fogyás kulcsa, és rém egyszerű:

égess el több kalóriát, mint amennyit beviszel.

De ehhez semmiféle csodaszer nem kell, inkább tájékozódj cikkeinkből, hogyan tudod varázsszerek és idióta diétás módszerek nélkül, hosszú távra, vagy akár életed végéig megváltoztatni úgy az életmódodat, hogy többé ne fenyegessen az elhízás réme.ek bármit, ami le van írva.

Mozogj, és tanulj meg számolni!

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket Facebookon, és pár napon belül megkapod a tervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv -írás szabályai, feltételei