Tisztelt Cím,
Gratulálok az írásokhoz és köszönet értük, végre egy jól használható, korrekt ismerethalmaz!
A http://testepitek.hu/etrendek/418-dieta-etrend-fogyni-vagyok-szamara oldalon az étrend javaslathoz lenne olyan – biztos béna – kérdésem, hogy a bevitel tömegeket a készételre (párolt csirke, főtt rizs/bab stb.) vagy a nyersanyagra kell érteni 🙂 mivel otthon főzök, felmerül a kérdés….
Köszönöm szépen a segítséget, üdvözlettel:
Andrea
Szia Andrea!
Köszönjük az elismerést!
Természetesen minden esetben a nyersen mért tömeget kell alapul venni, hiszen az egyes elkészítési módok nem ugyanúgy változtatják meg az élelmiszer tömegét. Például párolás után a hús tömege kisebb lesz, a rizs meg többszörösére duzzad. Azt meg, hogy mennyivel nő, illetve csökken az alapanyag súlya, túl sok egyedi tényező befolyásolja ahhoz, ne az egyszerűbb és logikusabb nyersen mért tömeggel számoljunk.
Hogyan kezdjem a szálkásítást?