Forever Slim: átverés és lehúzás a kavitációs zsírbontó gép

A Forever Slim nevű, már utak mentén, óriásplakátokon is hirdetett termék nem kevesebb ígér, mint azt, hogy csökkenti a zsírsejtjeink számát. Ráadásul mindezt otthon végezhetjük el, persze ehhez vennünk kell(ene) egy baromi drága berendezést. Megéri ez? Aligha…

A kavitációs zsírbontó gépet jelenleg Pikali Gerda színésznő nevével igyekeznek szerencsétlen fogyni vágyókra tukmálni. Pikali egyébként sosem volt elhízott, sőt kifejezetten vékony alkatú. Ennek ellenére egy kis zsebpénzért bőszen hirdeti, hogy a combja vékonyabb lett, meg a bőre feszesedett a Forever Slim használatával.

A Forever Slim csomagok ára 150 ezer és 250 ezer forint között alakul, attól függően, hogy a géphez kér-e a megrendelő olyan extrákat, mint például “bőrfeszesítő ránctalanító gép”, vagy “narancsbőr elleni gép”.

Forever Slim hazugság, kamu

Mi igaz a Forever Slim kavitációs zsírbontás című meséjéből?

Nem sok minden. Eleve gyanakodj, ha valamilyen fogyási módszert arra hegyeznek ki, hogy étrendi változtatás és mozgás nélkül eredményre vezet. Ez egyszerűen hazugság. Más kérdés, hogy ha a csodamódszer mellé diétáznod és sportolnod is kell, akkor szintén át lettél verve a palánkon.

Szóval a kavitációs zsírbontás lényege, hogy vagy veszel néhány alkalmas bérletet valamilyen szépségszalonba – a fogyáshoz természetesen az átlag Jucikák értenek legjobban, szakember természetesen a fasorba’ sincs. Másik lehetőség, hogy megveszel otthonra egy méregdrága gépet, és te magad próbálod levarázsolni magadról a hájat.

Vicces egyébként, hogy mennyien akarnak már szabadulni a csodamasinától, holott, ugye, ha használ, akkor is meg kell idővel ismételni a kezeléseket. Vagy lehet, hogy mégsem használ? Na, neee!

 

És a legrohadékabb dolog, amivel a Forever Slim szennyezi a környezetet: “A diéta és az edzés nem működik”, használd inkább ezt a szart, amit rád szeretnénk sózni…

Ezt voltak képesek kiírni a honlapjukra: 

Csinálod a szigorúbbnál szigorúbb diétákat, a keményebbnél keményebb edzésterveket, de egyrészt nem onnan fogysz, ahonnan akarsz, másrészt amint kicsit máshogy étkezel vagy kihagysz egy edzést, csúszik is vissza minden, amit addig leadtál. Ismerős?

Ez egyrészt azért van, mert a diéta, edzés vagy fogyasztó szerek (sic! – a szerk.) szedése esetén magukat a zsírsejteket, amik a hízás-fogyás biológiai kulcsszereplői, nem tünteted el a szervezetedből, pusztán a zsírsejtek méretét változtatod meg mert kiüríted belőlük a felesleget.

Másrészt pedig a diétával, edzésekkel, fogyasztó szerekkel (sic! – a szerk.) általánosan az egész tested területéről fogysz – nem onnan, ahonnan Te szeretnél. Ráadásul az általad problémásnak tartott területek általában azok, ahonnan legutoljára tudsz megszabadulni a feleslegtől, így hiába diétázol, onnan megy le a felesleg legutoljára – mikor már mindened csont és bőr, ha egyáltalán ezt eléred.

Forever Slim átverés

Ezek szerint mindenki hülye, aki sportol, belőtt magának egy fenntartható egészséges életmódot… Az is aranyos, hogy feltételezik, mindenki egyből fogyasztószerekhez (és nem fogyasztó szerekhez, te analfabéta szerző!) nyúl, ha jobb kinézetet szeretne.

Az orvosok sem ajánlják

Valamiért az orvosoknak kevésbé hisznek a már behülyített fogyni vágyók. Hiszen mennyivel hihetőbb is, ha egy szépségszalon alkalmazottja próbálja eladni a méregdrága, és még veszélyeket is hordozó “szolgálatást”.

Ezt például a Webbeteg szakértője írta egy olyan kérdésre, amely nem is elsősorban a kavitációs zsírbontás eredményességéről érdeklődött (nyilván ebben teljes mértékben hitt a szerencsétlen), hanem, hogy gyógyszerrel beállított, de egyébként magas vérnyomás esetén ellenjavalt-e.

Ez a válasz érkezett:

Rendezett vérnyomás nem kifejezett akadálya ennek a kezelésnek, ennek ellenére én nem ajánlanám. A pajzsmirigyet minden súlyproblémánál érdemes megnézni, nincs-e alul működés. A hormonstátust is érdemes megvizsgálni, ha ezekben nincs eltérés, a következőt javasolnám: napi 5 kis étkezés, mindegyik tartalmazzon fehérjét, mellé zöldségfélét, gyümölcsöt (a legédesebbek kivételével), napi 1 étkezés mellé szénhidrátot (krumpli, rizs, kenyér, tészta csökkentett mennyiségben.) Napi rendszerességgel némi testmozgás. Ez a diéta hosszú távon át tartható, havi 2-3 kg fogyást eredményez. A szervezete leszokik a raktározásról, a testmozgás idejével és intenzitásával tudja szabályozni a testsúlycsökkenés mértékét.

Egy másik oldalon veszélyes szövődményeket emleget a szakértő (kár, hogy a nevét nem vállalta):

Én magam sem szoktam javasolni a készülék otthoni használatát ezen veszélyek miatt. A zsírembólia a legveszélyesebb szövődmény lehet, a leváló zsírcseppek elindulnak a keringésben, és létfontosságú ereket zárhatnak el, ami akár életveszélyes is lehet.

Ráadásul a forgalmazó már korábban is átverte vevőit

Nézzük csak, melyik cég árulja a Forever Slimet:

Név: Vitaminsziget Kft.
Központi iroda: 1094 Budapest, Thaly Kálmán utca 39.
Székhely: 1163 Budapest, Kicsi utca 8.
Email cím: ugyfelszolgalat[kukac] foreverslim.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-282143
Adószám: 13900670-2-42
Bankszámlaszám (HUF): 10403758-50515756-68871004 (K&H bank)

Íme a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) állásfoglalása egy 2015-ös üggyel kapcsolatban:

Az eljáró versenytanács megállapítja, hogy a Vitaminsziget Kft. 2013. szeptember 21. és 2015.
március 3. napja között a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott,
amikor a Newa ránctalanító készülékével kapcsolatban megalapozatlan állításokat tett közzé a
készülék meg.

A bírság egyébként nevetséges 100 ezer forint volt, de a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat vádja azért megállta a helyét.

De hát akkor mégis mitől fogyok le?

Mozogj, és tanulj meg számolni!

Zsírt égetni sport és helyes étrend nélkül nem lehet. Minimum diéta és aerob edzés kell, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatunk. Hogy miért? Mert így minimálisra csökkenthetjük az izomveszteséget, és a leadott kilók ténylegesen a fölös zsírszöveteink lesznek.

Az aerob edzés a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Mivel ilyenkor nem történik számottevő izommunka, szervezetünk az izomban tárolt szénhidrát (glikogén) helyett zsírból fedezi az energiát.

Diéta, fenék

A diéta pedig azt jelenti, hogy kiiktatjuk az egyszerű szénhidrátokat, ha nem ketogén diétán vagyunk, akkor a telített zsírokat is, és a többi tápanyagra vonatkozó napi szükségletet testtömegünkhöz viszonyítva precízen kiszámoljuk.

Sose rendelj olyan szert, ami hasonló csodákat ígér, mint a SLIM40. Sem izomnövekedés, sem zsírégetés nem létezik befektetett munka (edzés, rendes étrend) nélkül.