Fogyókúrás italpor
Kérdezz: testepitek@testepitek.hu Ti kérdeztétek

Fogyókúrás italpor jó valamire?

Fogyókúrás italpor? Az meg mi a lópikula? Még mindig érkeznek olyan kérdések, amelyek meg tudják lepni sokat próbált szerkesztőségünket.

Sziasztok!

Lehet kapni a … nevű drogériában egy úgynevezett fogyókúrás italport. Lehet, hogy elküldtök a fenébe, de nem jó ez valamire? Rá van írva, hogy étkezések helyett is iható. Egyáltalán létezik olyan szer, ami kínszenvedés nélkül megszabadít a fölöslegtől? (Rajtam olyan 10-15 kiló lehet most.) 

Húha… Általános probléma, hogy a legalapabb információk sincsenek a fogyni vágyók birtokában. Sajnos ez a helyzet veled is. A rövid válasz az, hogy nem, természetesen nem létezik olyan termék (sem por, sem tabletta, sem kocsonya állagban), amely étrendi változtatások és sport nélkül segítene zsírt égetni. Mert ugye nem mindegy ám, hogy zsírból vagy izomból fogyunk!

Az általad mellékelt fogyókúrás italpor már az összetétele miatt is erősen sántít.

Hogy a fenébe tartalmazhat egy ilyen termék 50 százalék fölötti szénhidrátot és 33 százalék zsírt?

Fogyókúrás italpor

Nyugodtan ráírhatnák, hogy „tömegnövelő por”, és nem is hazudnának nagyot. Ne vedd meg! Semmit nem fogsz vele elérni! Biztos lesz majd egy random Juliska vagy Bözsike, aki „ettől” fogyott x kilót, de hidd el, az csak azért van, mert valamennyire mégis odafigyelt az étrendjére, vagy rosszabb esetben csak kevesebbet evett – neadjisten koplalt – ezért javarészt izomból fogyott.

Fogyókúrás italpor mint varázsszer?

Gondolj bele, ha létezne ilyen csodaszer, akkor már mindenki használná, és mindenki jól nézne ki tőle. De persze nincs, ezért van még mindig ennek az oldalnak (vagy legalábbis az átveréseket leleplező rovatának) létjogosultsága. Küldetésnek érezzük, hogy a veled egy cipőben járó tájékozatlanokat ráébresszük: semmiféle egyszerű módszer nincs a fogyásra.

Több kalóriát kell elégetned, mint amennyit beviszel, és akkor fogysz. Ha súlyzós edzést is végzel, és megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasztasz, jobb lesz az izom-zsír arányod (az izom javára), ezáltal jobban fogsz kinézni, feszesebb lesz a tested.

Ne vegyél meg semmilyen szert, amely azt ígéri, hogy elvégzi helyetted a munkát. Végezd te a munkát, az a biztos: legyen egy jó étrended, és ha eddig nem tetted, kezd el sportolni. Legjobb, ha súlyzós és aerob edzést is végzel, ezekhez iránymutatást találsz korábbi cikkeinkben.

Ezeket ajánljuk ahhoz, hogy elindulhass a helyes úton:

Diétás étrend – így állítsd össze

Étrend lassú szénhidrátokkal – fogyni vágyók részére

Mintaétrend diétázó nőknek

Kezdő edzésterv nők részére

Még szintén kedvelheted...