Fogyasztótabletta
Étrenddel kapcsolatos tévhitek

Fogyasztótabletták – a néphülyítés csúcsa

FogyasztótablettaSzinte minden héten feltalálnak valami új csodaszert, amit csak beveszünk, és sem edzeni, sem diétázni nem kell, könnyedén lefogyunk. Itt már maga a „fogyás” szó vért kíván, hiszen eleve determinálja a pirulát használó szellemi fogyatékosságát.

Mert mit is jelent a fogyás?

A fogyás szó a laikusok értelmezésében annyit tesz: kevesebbet mutat a mérleg, oszt jóvan. Nagyon kevesen vannak azok, akik tisztában vannak azzal, hogy a testsúly csökkenés korántsem egyenlő a zsírégetéssel.

Te ne tartozz közéjük. Tudatosítsd magadban ezeket az egyébként nem bonyolult összefüggéseket:

Minden éhezős diéta, fogyókúra izomvesztést okoz. Az izom nehezebb, mint a zsír, ezért viszonylag könnyen megszabadulsz pár kilótól, ha koplalsz. Figyelem! A zsír marad. A „kúra” (vagy hogy kell ezt mondani) végeztével az illető újra elkezd zabálni, és szépen még több zsírt szed fel. Így lesz az emberiség egyre dagadtabb, és persze egyre elkeseredettebben fogja keresni a „szent grált” (vagy hogy kell ezt mondani).

Étvágycsökkentés?

A fogyasztószerek egyik leggyakoribb, egekig magasztalt tulajdonsága az étvágycsökkentő hatásuk. Ez ismét csak egy közepesen erős pofon a szarnak, hiszen azt az aprócska tényezőt, hogy tulajdonképpen mit is eszünk, a gyártók/forgalmazók egyáltalán nem tartják fontosnak.

Ha eleve szarul kajáltál, hiába csökkentesz a mennyiségen, a minőség semmit sem változik. Következmény: még kevesebb hasznos tápanyagot fogyasztasz, és ugyan egy darabig csökkenni fog a testsúlyod, de a testzsírszázalékod tovább nő. Vajon miért nem lesz senki szálkás, ha koplal? Ugye, milyen érdekes?

Az éhség sem csak úgy viccből jelentkezik. A szervezeted okosabb, mint hinnéd. Kétségbeesetten próbálná tudtodra adni, hogy valamilyen tápanyagból hiányt szenved, te pedig még el is nyomod valami idióta pirulával?

A normális diétában az a jó, hogy csak mérsékelten van megkötés az étel mennyiségén. Ennél ezerszer fontosabb az, hogy mit eszünk. Itt dől meg az a szintén divatos elmélet, mely szerint a bevitt kalóriát kell számolni, és erre építeni az étrendet. Így születnek a nyomorult női oldalak egy szelet pirítósra és joghurtra épülő fogyókúrái.

Nem kerül semmibe, és még hat is

Na, mi az? Hát persze, hogy az aerob edzés. Természetesen önmagában nem sokat ér, de ha egy magas fehérje- és alacsony szénhidrát tartalmú diéta, valamint súlyzós edzés is párosul mellé, nyugodt lehetsz, működni fog.

Akkor miért választják mégis oly kevesen a helyes utat? Inkább kifizetnek tízezreket egy „csodaszerre”? Azért, mert büdös a munka. Lusták, kényelmesek, és tájékozatlanok.

Ha belegondolsz, azért eléggé irreális elvárás mindössze egy tablettától remélni az eredményt. Még a valóban hatásos zsírégetők sem működnek diéta és edzés nélkül.

Ezek is gyógyszerek

A fogyasztó tablettákat (legalábbis nagyobb részüket) nem lehet csak úgy megvenni a patikában. Márpedig egy receptköteles gyógyszernél csak jobb megoldás létezik.

Szemezgessünk egy kicsit a lehetséges mellékhatások közül. A használati utasításon ezeket tartották fontosnak feltüntetni:

Gyakoribb, enyhébb mellékhatások

  • szájszárazság
  • enyhe fejfájás a kúra első 1-2 napjában
  • elalvási nehézségek
  • szexuális vágy fokozódása
  • enyhe vérnyomás emelkedés
  • a pulzusszám emelkedésének következményként,enyhe szívdobogás

Ritka,de súlyosabb mellékhatások

  • a vérnyomás nagymértékű emelkedése
  • heves szívverés
  • mellkasi fájdalom,nehéz légzés már a legkisebb munka végzés során is

Megint csak elismerés illeti a gyógyszeripart. Sikerült meghülyíteniük több millió embert.

Gyógyszermaffia Magyarországon – „inkább gyógyszert szedj, mint vitamint”

A C-vitamin tényleg vesekövet okoz?

Alapvető élelmiszerek? Szemétdombra velük!

CLA – Csak beveszem, és már le is fogytam?

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük