Lapos has diéta
Diéta Étrenddel kapcsolatos tévhitek Hülye diéták

Fogyás hasról 3 nap alatt a Tescóval? Az év cikke, némi korrekcióval

Fogyás hasról 3 nap alatt? 10 étel, melyekkel menni fog! Olvasónk küldte az alábbi cikket amolyan véleményezési javaslattal.

Ez a butaság a Tesco weboldalán található, és természetesen egyetlen célja van: eladni pár tucat olyan terméket, amelyekről azt lehet hazudni, hogy le tudsz velük fogyni.

Fogyás hasról 3 nap alatt – a meseszerű ígéret így hangzik:

Már három nap alatt is kisebb lehet a hasa és egy hét múlva minden gond nélkül begombolja a nadrágot. Sőt, még éhezni sem kell.

Fogyás hasról

Különösebben nem is ügyelnek a feltételes mód következetes használatára: „lehet” a hasa, de a nadrágot begombolja, és nem begombolhatja. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az étel segít leadni a hasból… Kár, hogy ilyet még senki sem látott, ugyanis nem bizonyos ételek és a hozzájuk fűzött remény fog zsírvesztést előidézni, hanem egy megfelelő étrend, és mellé természetesen a kalóriadeficit.

No de mire ez a nagy magabiztosság? Máris megérted, ha végigböngészed, miféle élelmiszereket javasol az áruházlánc szakértője a fogyáshoz:

Rostok a puffadás ellen, és a telítettség érzetének elősegítésére – mennyiség nincs, de ennél csak rosszabbak jönnek.

Teljes kiőrlésű élelmiszerek: ezek is a lapos has elérését szolgálják, étrend az minek?

Elegendő fehérjemennyiség: lásd feljebb, itt sem írnak mennyiséget. Persze vásárolj ezekből minél többet az üzletben. Na, indulsz már?

Smoothie, ami „bestartolja a fogyást” – no comment.

Reg-Enor – így verik át a fogyni vágyókat a nagy semmivel!

Lapos hashoz segítő ételek:

Avokádó: „mert van benne kálium, folsav és K-vitamin”, tovább telítetlen zsírsavak, amelyek „nemcsak a hasnak, de az ereknek is használnak”.

Nyári barack (magyarul sárgabarack) és őszi barack: légyszi’, ne hagyjátok, hogy rájuk rohadjon a készlet, mert ez a két gyümölcs enyhén laxatív (hashajtó) hatású, és köztudott, hogy a zsírtól úgy tudunk legkönnyebben megszabadulni, ha kifossuk.

Banán: a tescós logika szerint ez azért jó, mert „telít” (a benne lévő jó sok cukorral, bravó), továbbá vízteleníti is a szervezetet – itt ugye megint a fogalmatlanság: egyrészt a dehidratáció egy veszélyes állapot (persze annyi banánt úgysem fogsz megenni, hogy kiszáradj), másrészt a vízhajtás nagyon nem egyenlő a „fogyás hasról” metódussal.

Édeskömény: „segíti az emésztést és enyhíti a puffadást” – de ennek mi köze a lapos hashoz?

Dió: „megment” a nagy éhségtől, ha egy-egy marékkal eszel belőle. Csak ugye ez korántsem tekinthető teljes értékű étkezésnek, már csak azért sem, mert az előbb még (véletlenül helyesen) hangsúlyozott fehérjéből alig van benne.

Uborka: 96 százaléka víz, alig van benne más. Akkor tuti le is fogyaszt.

Lencse: van benne vas meg fehérje (bár ez ugye növényi és nem teljes értékű). Majd egy kis árukapcsolás: a lencse puffasztó hatását lehet mérsékelni a fentebb már promózott édesköménnyel.

Joghurt: rendszeresebb lesz a székleted, ha kiaknázod a joghurtban található hasznos baktériumok előnyeit.

Halak: a halak sem fogyasztanak, de egy diétás étrendben valóban jó helyük van. A „kirántott” halakat (a horgászbottal fogottakat?) viszont kerüljük.

A zsírt egyébként le is úsztathatod a hasadról – magyarázza a cikk -, ha szénsavas helyett csendes vizet iszol, esetleg zöld teát. Utóbbinál természetesen hangsúlyozzák, hogy a kilók jobban fogynak, ha ezt isszuk. Erről is írtunk már itt.

Na és a mozgás? Természetesen az is hasonló színvonalú: erősítsd a hasizmokat, attól majd jó laposak lesznek. Például a plankinggel. Hogy ezzel a hasi zsír hogyan fog eltűnni, arról szó nincs – nem is lehet, mert ez a gyakorlat nem a has „laposítására” szolgál.

Csodaételekkel nincs fogyás hasról. De akkor mitől lesz lapos a hasam?

Mi hiányzik a cikkből?

Az étrend fogalma, a tápanyagmennyiségek kérdésköre és a megfelelő mozgás (nem a plankingtól lesz lapos a has).

Törzsolvasók számára unalomig ismételt már ez, de lapos has kizárólag megfelelő, testtömegre kiszámolt (legalább jó közelítéssel megbecsült) tápanyagmennyiséggel és rendszeres testmozgással érhető el.

Ha nem számolod ki a tápanyagbeviteleted, gyakorlatilag halálra van ítélve a terved. Nem olyan nehéz egy diétás étrendet összeállítani, de ha még kezdő vagy, ez a cikk is segíthet.

Meg ez:

Hasi zsír eltüntetése – ami működik, és amit gyorsan felejts el

Sportolni heti 5-7 alkalommal érdemes, legjobb, ha felváltva kardió (aerob) és súlyzós edzésekkel égetsz el minél több kalóriát. A súlyzós edzés és a megfelelő, testúlykilogrammonként legalább 1,5 gramm állati fehérjét tartalmazó étrend pedig segít megőrizni, esetleg fejleszteni is az izomzatodat.

Szerző

Még szintén kedvelheted...