Fogyás edzés nélkül
Ti kérdeztétek

Fogyás edzés nélkül – lehetséges?

Létezik-e fogyás edzés nélkül? Lehet-e fogyni anélkül, hogy bármiféle sporttevékenységet végzünk? Erre volt kíváncsi olvasónk, mi meg jól meg is válaszoltuk.

Sziasztok!

27 éves nő vagyok, és arra lennék kíváncsi, hogy tudok-e úgy fogyni, ha csak az étrendre figyelek oda. Sajnos semmilyen mozgásra nincs időm, teljesen leköt a munkám, és ami még ezen felül kötelességemnek nevezhető. 67 kiló vagyok a 168 centis magasságomhoz, egy 5-7 kilót szeretnék még leadni, ha lehetséges.

Először is érdemes tisztába tenni, hogy mit jelent maga a „fogyás”. Nagyon sokan csak azt figyelik, hogy mit mutat a mérleg – ahogy te is ezt tartod üdvözítőnek, a mínusz 5-7 kilót. De simán lehet, hogy egy kedvezőbb testösszetétellel – több izom, kevesebb zsír – nagyobb testúllyal is jobban néznél ki.

Fogyni mozgás nélkül?

Hogy lehet-e mozgás nélkül fogyni? Természetesen lehet, itt is érvényesek a kalóriabevitel és -felhasználás matematikai szabályai: ha több energiát használsz fel, mint amennyit beviszel, akkor csökkeni fog a testtömeged.

Fogyás edzés nélkül

De ez korántsem garantálja, hogy az összkép is jobb lesz. Ha egyáltalán semmilyen sportra nincs lehetőséged, az étrended makrotápanyagait úgy kell belőnöd, hogy a fehérje domináljon, és az eddiginél is mérsékeltebb szénhidrát- illetve zsírbevitel javasolt.

Kezdj napi 130 gramm állati fehérjével, és 150 gramm szénhidráttal, valamint 50 gramm zsírral, és figyeld, mi változik pár hét alatt. Ha nem fogytál, csökkentsd a szénhidrátot és/vagy a zsírt 30 százalékkal, és megint csak figyeld, hogyan alakul a testsúlyod. Lehet, hogy egészen extrém alacsony tápanyagbevitelre kell beállnod, és valószínűleg egy fikarcnyival sem fogsz jobban kinézni.

Azért gondold át, hogy tényleg nincs-e heti 3×40 perced legalább egy kis gyaloglásra, mert eléggé hihetetlen, hogy ennyit sem tudsz kigazdálkodni a szabadidődből. Hidd el, a testsúlynál sokkal jobban számít, hogy a tükör mit mutat!

Fogyás edzés nélkül? Az eredmény is olyan lesz, amilyen hülyén hangzik

Most biztos sokan szomorúak lettek, hiszen ismét kiderült, hogy befektetett munka nélkül nincs eredmény. Pedig a képlet rém egyszerű: annyit profitász, amennyit belefektetsz. Ez nem csak az életmódváltásra vonatkozik, szívleld hát meg az ingyenes jótanácsot!

Még szintén kedvelheted...