Flex Wheeler legyőzte a koronavírust, de jelentősen megrövidülhetett az élete

Ismét nehéz csatát nyert meg Flex Wheeler, a 90-es évek legendás testépítője, de sajnos nem úszta meg maradandó károsodás nélkül.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Flex 2019 őszén lábamputáción esett át, de ez nem akadályozta meg hosszabb távon, hogy visszatérjen az edzőterembe.

Az 56 éves, korábban többször Mr. Olympia-dobogós legenda október 23-án aggasztó hírekről számolt be egészségével kapcsolatban az orlandói kórházból. Flex Instagram-posztjában azt írta:

A tüdőmben egyre több károsodást okoz a Covid.

A vesék funkciója romlik.

Kimerült vagyok, és alig van energiám kikelni az ágyból, hogy legalább a wc-re elmenjek. Minden óriási erőfeszítésembe kerül.

 

Flex gyenge és kimerült volt, de nem adta fel, és végül úgy tűnik, sikerült legyőznie a komoly betegséget. Már kiengedték a kórházból és 12 perces videóban meséli el, hogy véleménye szerint a brit Arnold Classicon kapta el a fertőzést még október első napjaiban, de a tüneteket csak bő egy hétre rá, a Mr. Olympiára utazva kezdte tapasztalni. Las Vegas-i otthonából repült Orlandóba, a verseny helyszínére, és a gépen már érezte, hogy nem stimmel valami. Később testszerte fájdalmak kínozták, és bár megpróbálta saját ágyában kiheverni a betegséget, végül olyan súlyosak lettek a tünetei, hogy kórházi ápolásra szorult.

 

A kórházban tüdeje állapota napról napra rosszabbodott, és gyógyulási esélyeit az is csökkentette, hogy orvosainak az amúgy sem túl egészséges veséit is kockáztatnia kellett. Flex ugyanis egy örökletes vesebetegségben, segmentalis glomerulosclerosis-ban szenved. Emiatt 2003-ban, miután visszavonult a versenyzéstől, veseátültetésen is átesett, és azóta is gyógyszereket kell szednie.

Felmerült, hogy Flexet a súlyos tüdőkárosodása miatt lélegeztetőgépre kell majd tenni, így ideiglenesen fel kellett függesztenie a gyógyszerszedést. Szerencsére a tüdeje gyors javulásnak indult, de veséi maradandó károsodást szenvedtek. Valószínűleg jelentősen megrövidült az életem – mondta könnyeivel küszködve Flex Wheeler.