Testépítő világbajnokok?
Blog

Fél év edzés után „testépítő” versenyt nyertek?

Testépítő világbajnokok?

Nem mindennapi sikersztorit szellőztettek meg a brit bulvárlapok. Egy házaspár mindössze fél év edzés után „testépítő” versenyt nyert.

A hír szerint a 43 éves Don Akim és a 33 éves Rosanna Beckett 4 hónap edzés után érte el ezt az eredményt, és bár korábban is edzegettek, igazán komolyan csak az év elejétől vetették magukat bele a sportba.

Már a megismerkedésük pillanata is romantikus volt: abban az éjszakai bárban találkoztak először, ahol Rosanna táncolt. Az események felgyorsultak, és április 7-én mindketten elindultak a Miami Pro-n. A Pro elnevezés senkit ne zavarjon meg, ez elvileg amatőrök naturál versenye. Persze attól, hogy naturálnak hívják, a csalók simán ki tudják játszani. Erről a témáról bővebben itt olvashatsz.

 

 

 

 

 

 

 

Ha már ilyen szépen felkapták a hírt ezek a minden témában oly jártas pletykalapok, mi sem megyünk el mellette szó nélkül. Nézzük hát meg, milyen kategóriában nyert a páros ezen az ominózus Miami Pro-n.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Don Akim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amint a képeken is látható, Rosanna a Ms. Bikini, Don pedig a Muscle Model kategóriában nyerte meg a saját osztályát, de abszolútban egyikük sem tudod diadalmaskodni. Ezen adatok tudatában kicsit erősnek érezzük a Borsonline címét, mely így fest: „Fél év alatt világbajnok testépítővé gyúrta magát a házaspár.” Persze így többen rákattintottak, nincs ezzel különösebb probléma.

Fél év alatt bárki világbajnok lehet?

Az viszont elég nagy baj, ha ezt a cikket a testépítésben kevésbé járatosak komolyan veszik. Legtöbben eleve azért kezdenek el edzeni, hogy mások csodálják őket, míg maga a sport szeretet valahol leghátul kullog.

Ugyan kinek nem fordul meg legalább egyszer a fejében, hogy ha másoknak ilyen rövid idő alatt sikerül, miért ne menne ugyanez neki is egy kis „rásegítéssel”. Mert ne legyenek illúzióink, a kox beférkőzött mindenhová, és mások gyors sikere csak frusztrálni fogja a kellő ismeretekkel nem rendelkező tizenévest.

Hogyan sikerülhetett győznie ennek a házaspárnak?

Azt már tisztáztuk, hogy saját kategóriájuk abszolút címét egyikük sem tudta megnyerni. Aki akarja, nevezze őket világbajnoknak – lelke rajta.

A hölgyet testépítőnek erős túlzással sem tudjuk nevezni. Don kondíciója jó, de jócskán kellene még rá tömeg, főleg a lábára. Sajnos őt sem nevezhetjük testépítőnek.

Két lehetőség van:

 

  • Mindketten csúcsgenetikával rendelkeznek, és beletartoznak az emberiség azon fél százalékába, akiket csak született bajnokoknak nevezünk.
  • Az sem kizárt, hogy volt ott egy kis „kémia”, és nem fukarkodtak a doppingszerekkel. Fél év edzés után elég hihetetlen, hogy valaki ilyen fizikumot el tud érni. Persze nem lehetetlen , de eléggé gyanús. Mindketten azt állítják, hogy naturálok, amit el tudnánk hinni, ha az illető legalább öt éve edzene. Ők viszont kevesebb, mint tizedannyi idő alatt jutottak csúcsra…

 

Ha kíváncsi vagy, kik jelenleg a világ legjobb testépítői, tekintsd meg a legutóbbi versenyek eredményeit itt!

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük