Bulvár

Fekete Laci még mindig a „világ legerősebb embere”, és utálja a kokszosokat

Köztudott, hogy a magát natúr erősembernek kikiáltó Fekete László nem éppen hétköznapi adagokat tol be egy-egy étkezés alkalmával. Na de ezzel valószínűleg mi is így vagyunk, csak lehet, hogy nem 3-szor eszünk egy nap…

A Borsonline készített interjút mindenki kedvenc Fekete Lászlójával, akit egyszerűen csak a világ legerősebb embereként emlegetnek. Arról, hogy ez a jelző miért nem igaz, itt írtunk korábban, és Laci bá sem cáfolta válaszában.

Szeretnivaló figura

Ha a spor örökös magyar Toldi-bajnok címmel is büszkélkedő Feketére egyszerűen nem lehet haragudni. Kiváltképp, ha véletlenül az is kiderül róla, hogy kóbor kutyáknak odakészített száraz tápot és vizet hord magával az autójában.

Nagyon sokat utazom az országban, évente 30–50 ezer kilométert megyek, és amikor meglátok egy szerencsétlent, azonnal megállok. Igyekszem magamhoz édesgetni – ami nagyon nehéz, mert általában nem bíznak már az emberben. Kiteszek jó sok kaját, aztán arrébb hajtok, és a visszapillantóból nézem, ahogy eszik. Mindegyik eszik, habzsol! Arra gondolok ilyenkor, hogy ezzel az étkezéssel több napot is kibír, megnő a túlélés esélye

– meséli.

Az a híresen jó étvágy

Legendák szóltak mindig is Fekete hatalmas bendőjéről, és mint mondja, még hatvanévesen is rengeteget bír egy ültő helyében elfogyasztani.

Inkább a koleszterin fenyegessen, mint az éhhalál! Az orvosok szerint nem erről a bolygóról származom, amiben igazuk is lehet. Hatvanévesen gyakorlatilag nincs semmi bajom! 167 kiló vagyok, ehhez 192 centiméter. Este, lefekvés előtt megeszek 1-2 kiló ételt, húst hússal, persze előtte az ebédet lefojtom 12 francia­krémessel, hogy ne zörögjön a hasamban. Vacsora után egy jó zuhany – ez tesz a világon a legboldogabbá, amikor lemosom magamról a napi út porát –, aztán gyakorlom a vízszintes vigyázzállást. Nem kell engem félteni! Ha üres hassal kellene aludnom, szerintem rémeket látnék. Kell a fenének a stressz!

– vázolja étrendjét Fekete Laci.

Kapcsolódó kép

Még szó esik a szokásos „natúr” kontra kokszos erősportolók vitáról, ahol Fekete – mint tőle megszoktuk – keményen ostorozza a doppingszereket használó versenyzőket.

Kokszolnak, bemocskolják ezt a gyönyörű sportot, amit én honosítottam Magyarországon, és amiből – ha minden jól megy – a 2020-as évekre, mondjuk a 24-es franciaországi olimpián már olimpiai sportág lehet. Az lenne egyébként életem nagy álma, hogy a fiaim közül mindegyik, vagy valamelyik olimpiai érmes legyen ebben a sportban.

A Fekete-gyerekek Laci elmondása szerint komoly sporteredményekkel büszkélkedhetnek. Lackó hétszeres, Miki ötszörös, Ricsi egyszeres világbajnok a Natúr Erős Embe­rek között.  Brigi fekete öves karatés, Timi a maga szórakoztatására űzött sportokat.

Mi ez a Natúr Erősemberek verseny?

Ez egy Fekete László által létrehozott szövetség, amiről alig találni valamit a neten. A honlapja már rég nem működik, mindössze ennyi infó van róla:

A szövetség célja a magyar fiatalok közül, a natúr erős emberek sportot választók felkarolása., illetve sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása, tisztaságuk felügyelete.

Még egy ingyenes domainen találni egy összefoglalót, ami Fekete eredményeit sorolja, illetve doppingmentességét magasztalja.

Szó esik a Darázs Ádámmal való konfliktusáról, amelynek lényege, hogy Laci azt állította, ő tisztán is erősebb a doppingszereket használó vetélytársánál:

Sajnos 2000 tájékán megjelent Darázs Ádám és torkaszakadtából üvöltötte minden médiában, hogy ő jobb, mint Fekete és ő az ország legerősebb embere. Ami nem is lett volna baj mert az ember azt hitte, hogy kialakul egy egészséges konkurencia és mindkettőjük javát fogja szolgálni. Ez sajnos nem így történt, mivel ketten nem egyformán űzik ezt a sportot és nincs közöttük esélyegyenlőség. Darázs elméletileg előnyben van a teljesítménynövelő szerek miatt. Gyakorlatilag nem, mert Fekete tisztán is erősebb még a mai napig is nála.

Darázs hazugságokra és valótlan állításokra alapozta karrierjét. Holott ő neki tisztelni kellene azt az embert, aki által ez a sport Magyarországra került annak idején és tette az emberek szemében naggyá személyét és ezt a sportot. Tagadhatatlan érdemeit ön sárba akarta taposni, hazugságokkal és félrevezető kritikáival próbált neki éveken keresztül ártani. Ilyen ember, mint Ön a nevét ki sem ejthetné. Az értéket szerető emberek szemében egyértelmű, hogy Ön nem tudja úgy képviselni az országot ebben a sportban, mint Fekete László!

– a teljes monológ itt olvasható.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük