Tv és evés
Étrenddel kapcsolatos tévhitek

Ezzel etet minket a kormány

Tv és evésMagyarország kormánya szívén viseli hű alattvalóinak egészségét, és kiváló szakembereik segítségével összeállított nekünk egy olyan étrendet, melyben a különféle fizikai aktivitások (pl. tévézés) végzése közben elégetett kalóriamennyiséghez rendel fedezetként csudamód egészséges és tápláló ételeket.

A táblázatból megtudhatjuk, hogy

 

  • A nagymamák átlagosan 10 kilóval nehezebbek a nagypapáknál
  • 3 óra zongorázás közben pontosan egy darab túrósbatyunyi energiát használunk fel.
  • 3 óra vásárlás a plázában, vagy 4 óra számítógépes játék hasznos tevékenységnek minősül
  • 2 óra tévézés 1 tükörtojás és egy zsemle elfogyasztása után lesz nullszaldós
  • Viszont 2,5 óra vonatozás már kijön 1 szelet kalácsból és egy kefirből
A dietetikus és az egykori tájfutónő többek között a következő ételeket ajánlja kicsiknek és nagyoknak: Big Mac, sültkrumpli, Túró Rudi, kakaós csiga, kifli, zsemle stb. Külön izgalmas az édesanya számára javasolt abonett és gyümölcsjoghurt kombináció – együnk cukrot, szinte semmi fehérjével. Akár a 80-as évek fogyókúrás őrületében.
Csak remélni tudom, hogy nem minden táplálkozási szakértő ilyen csökött agyú, és vannak köztük olyanok, akik már megértették, hogy nem kalóriákat számolunk, hanem tápanyag (fehérje, szénhidrát, zsír) mennyiséget. Csak egy példa: egy szelet csirkemell ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint egy kisebb szelet torta. Az viszont nem kérdés, hogy a kettő közül melyik a hasznos, és melyik minősül szemétnek. „Szakembereink” nagyjából ezen az értelmi szinten mozognak.
Nézd meg a részletes táblázatot, melyet szerető kormányunk megbízásából állítottak össze neked és gyerekeidnek/szüleidnek (a linkért köszönet Attila nevű olvasónknak):
Energiaegyensúly-táblázat 1.
Energiaegyensúly-táblázat 2.
Energiaegyensúly-táblázat 3.
Forrás: http://mkk.org.hu/node/82

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük