Blog Dopping

„Ezért kezdtem el kokszolni” – vallott nekünk egy amatőr erőemelő

Eszetekbe ne jusson e cikk hatására cuccolni, mert szét lesz rúgva a seggetek!

A doppingszerek használata is olyan téma Magyarországon, mint mondjuk a „fodbal”, vagy a politika. Legalább 10 millió ember ért hozzá, és mindenkinek van róla véleménye. Lehetőleg olyan, ami csak fehér vagy fekete lehet, és az intelligenciahányadossal fordítottan arányosan ragaszkodnak saját álláspontjukhoz.

Ami a kokszolást illeti, itt is két tábor figyelhető meg: azok, akik már tizenévesen is cucchoz nyúlnak, hogy 37-esre „duzzasszák” felkarjukat; a másik pólust pedig a doppingszereket halálos méregnek kikiáltó tudatlanok alkotják.

Maradjunk a realitások talaján, és kérdezzünk meg egy közülünk való srácot, aki olvasótáborunk döntő többségéhez hasonlóan nem profi sportoló, de kellően elhivatott ahhoz, hogy törekedjen arra, hogy egyre jobb legyen, és már belekóstolt a másokkal való versenyzésbe is. Mert természetesen egy igazi sportoló saját magával pályafutása (élete) végéig versengésben van.

Interjúalanyunk, Balázs (direkt az igazi nevét írtuk le, mert úgyis mindenki azt hiszi, hogy megváltoztattuk – pedig nem is, ja, de) nyolc évvel ezelőtt nyúlt először súlyzókhoz.  A harmincas évei közepén jár, így talán kijelenthető, hogy egy hajszálnyival később kezdte a sportot, mint többségünk, akik tizenévesen, vagy húszas éveink elején vágtunk bele.

Azt mondod, indultál már néhány versenyen, még a naturál korszakodban. Milyen eredményeket értél el?

Legjobb eredményeim: fekvenyomás: 105 kg, guggolás: 175 kg, felhúzás: 190 kg. A versenyeken 125 kiló körül voltam.

Áruld el, miért? Miért álltál át a gonosz, sötét oldalra? Hogy tehettél ilyet, te szemétláda?

Először is, én sosem láttam ezt a – most már innenső – oldalt sötétnek. Lehet, hogy ahhoz a vékony réteghez tartozom, akik felmérték a doppinghasználat előnyeit és lehetséges kockázatait, majd hoztam egy – számomra legalábbis annak tűnő – felelős döntést. Az ok meglehetősen prózai: elégedetlen voltam az eddigi eredményeimmel. Elsősorban az erőemelés érdekel, de mellé a testzsírszázalékom számomra túl magas. Sanszos, hogy alkati sajátosság, és persze a naturál edzés sokat segített ezen, de úgy érzem nem eleget. Mielőtt elkezdtem edzeni, olyan 150-160 kiló között mozogtam a 175 centis magasságom mellett. Ezt sok év munkájával sikerült 130 kiló körülire levinni, de annak ellenére, hogy sokat erősödtem, szeretnék jobb izom/zsír arányt elérni. Az sem hátrány, ha közben még erősödöm is.

Az erőemelést most egy kicsit elengedtem, mert nem tartom magamat akkora tehetségnek, de továbbra is erőközpontúan edzek, a fő cél viszont a jobb kinézet.

Nem mellesleg, a laborvizsgálat szerint egy hajszállal alacsonyabb volt a tesztoszteronszintem a kelleténél. Meglátjuk, ez az anabolikus szteroidok hatására hogyan változik most.

Mit szól mindehhez az asszony?

A kokszoláshoz? Hát, a feleségem eleinte kicsit féltett, aggódott, de mint mindenben, ebben is támogat. Mondjuk, nem is tehetne mást, mert akkor elmegyek a beszúrószobába, és ott lövetem be a cuccot.

Aztán ugye van a szernek egy komoly potencianövelő hatása is, ezt felfoghatja pozitívumnak is. Igen, ennek meglehet később a böjtje, de felkészültem rá gyógyszertárilag és lelkileg is.

Na, lökjed, mit mivel tolsz?

Úgy kezdtem 2 hónapja, hogy heti 2x 100mg t-p***i + d******ne + p*****n (50mg/nap), ez tartott 3 hétig kb. 

Aztán tesztó *****át + d**** ugyanúgy, csak raktam mellé egy kis t*****e a****ot (heti 75mg). Mellé heti 1000iu *** már most megy, meg a p***i végig.

A kaja pedig úgy áll össze, hogy 150 g állati fehérjét viszek be egy nap, relatíve alacsony szénhidráttal (100 g), és közepes (50-60 g) zsírral.

Nem kevés ott a fehérje? 

De igen. Próbálom ezt feljebb vinni,de egyelőre működik a dolog. Ha elakadok, emelek rajta. Hetente mérem a testtömegemet és a körfogatokat, ennek függvényében változtatok majd – ha szükséges – a makrotápanyagok mennyiségén.

Tapasztalatok?

8 hét után eddig kb. 15 kilóval sikerült növelnem az összetettemet (guggolás 200, fekvenyomás 115, felhúzás 210 kiló). Szerintem menne több is, de nem akarok sérülést kockáztatni, meg ugye most elsődleges célom a zsírvesztés, az erőnövelés csak járulékos. 

Most 130 kiló vagyok de határozottan definiáltabbak az izmaim. Nőtt a bicepszem, tricepszem, a csuklyásizmom, egyértelműen látszik a tükörben. Viszont még mindig elég fedett vagyok.

Ami a hátrányokat illeti, jelentkezett bizonyos mértékű herezsugorodás (kb. 3/4-ére csökkent a golyók mérete), nehezebben, nyugtalanul alszom, és a vérnyomásom is emelkedett (de még nem kóros).

Agressziót nem tapasztaltam (eleve nem is vagyok arra hajlamos), némi türelmetlenség jelentkezett, meg hát a szexuális energia felturbózása sem feltétlenül előnyös mindig.

A te cuccod igazi, csak mások vesznek hamisat, ugye?

Ismerem a szállóigét, nem kell kötekedni :-P .  Nézd, bevállaltam, megbízom a „beszállítómban”. Ha átbasz, az is az én saram lesz.

Mit üzensz azoknak, akik most vérszemet kapnak, és rohannak a kokszbótba cuccot venni?

Kokszbót… Hát, te sem leszel már hülyébb…

Most papolhatnék arról, hogy ne csináljátok, és a többség esetében igazam is lenne. Ha nincs jelentős célod ezzel a sporttal, felesleges kokszolnod. Srácok, gondoljátok át kétszer is, mert ez nem játék!

A kúra után újra meginterjúvoljuk ezt a lökött Balázst. Reméljük, túléli.

A cikk semmilyen formában nem biztat doppingszerek használatára! Ez egy fiktív interjú, minden szava kitaláció! Vényköteles gyógyszerek használata előtt minden esetben kérd ki egy orvos véleményét! Ha hülye vagy a témához, még csak gondolati szinten se kokszolj!

Még szintén kedvelheted...