lapos has
A has edzése Blog Bulvár

Ettől nem lesz laposabb a hasad, ne higgy a bulvárszennynek!

Néha a legolvasottabb bulvároldalaknál is előfordul, hogy nincs miről írni. Nosza, írunk valami baromságot és adjuk el hangzatos címmel, hogy rá is kattintson a paraszt.

A Blikk egyik friss cikkében arról ír, hogy mely GYAKORLATOKKAL lehet lapos hasat elérni – magyarul zsírt égetni. Persze lehet azzal védeni, hogy ez csak egy bulvárlap, nem kell komolyan venni, amit ott leírnak stb. De az a helyzet, hogy ezt az oldalt

naponta kb. 70 ezer ember olvassa, és ezeket a baromságokat a bepalizható többség nagyon is készpénznek veszi.

Mélyebb ismeretekkel nem rendelkezik, és nem is akar rá energiát pazarolni. Elhinni bármit sokkal könnyebb, semmint elkezdjen rendesen sportolni és normálisan étkezni.

A cikk  egyébként 10 olyan gyakorlatot sorol fel, amelyek szerinte segítenek a lapos has elérésében. Van itt minden, hatékony és kevésbé hatékony hasizomgyakorlatok, mind-mind az izmot dolgoztatja, aminek szinte semmi köze nincs a zsírégetéshez.

Néhány vicces példa:


Kezet a magasba /Fotó: Shutterstock


Térdérintés /Fotó: Shutterstock

 

Helyi zsírégetés ugyanis – bármennyire is fáj – de nem létezik, hiába él még ma is élénken a köztudatban.

Ne higgy a fogalmatlan bulvárcikkeknek!

Fent említett írás szinte biztos, hogy csak helykitöltőnek készült, de valamiért elfelejtették közölni, hogy úgy baromság, ahogy van.

De hát akkor mitől ég a zsír, mitől lesz lapos hasam?

Lokális zsírégetés tehát nincs, így teljesen felesleges célirányos gyakorlatokat végezni egy-egy testterületre, mert ennek hatására nem fog több zsír elégni onnan. A zsírégetés közvetlenül az aerob vagy esetleg kardió edzéstől fog beindulni, illetve persze attól is, hogy sokkal kevesebb szénhidrátot viszel be – esetleg ketogén diétában le is nullázod -, drasztikusan csökkentve a bevitelt. Magyarul: megfelelő étrend is társul az edzés mellé.

Ha súlyzós edzést is végzel az aerob mellé, az eredményeid jobbak lesznek, mert egyrészt a súlyzós edzés kedvező hatással van az anyagcserére, illetve e nehéz hónapokban segít megőrizni az izomzatodat.

Az aerob edzésről itt olvashatsz bővebben. Edzésterveket itt találsz, teljesen kezdőtől a profiig (amit semmiképp se másolj le).

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket Facebookon, és pár napon belül megkapod a tervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv -írás szabályai, feltételei

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük