Rossz étrend
Ti kérdeztétek

Étrend, tápkieg és koksz nélkül meddig juthatok?

Rossz étrendSzép jó napot kívánok a kedves szerkesztőségnek!

Sávoly Dániel vagyok egy amatőr erőemelő, versenyeken nem vettem részt (leszámítva egy kollégiumi fekve nyomó versenyt) úgy ahogy nem is sportoltam hivatalos szervezetnél vagy csapatnál sem. Viszont amióta rátaláltam erre az oldalra azóta a facebook oldalon afféle szent írásként terjesztem az önök által feltárt igazságokat a testépítésről erőemelésről és zsírégetésről. Kezdetben én is rendre bedőltem a „modern fitnesz” álszent hazugságainak de mivel anyagilag nem álltam azon a szinten hogy komolyabb összegeket áldozzak (amint utólag kiderült) fölösleges szerekre így nem is bánom hogy utóbb inkább kényszerből mint valós elhatározásból a naturális erőemelést választottam.

 

Bár hozzá tartozik az igazsághoz hogy amíg nem kezdtem el olvasni az önök oldalát addig még ezt sem tudtam hogy mik a különbség a testépítő és erőemelő közt. De mielőtt túlságosan belebonyolódnék az előtörténetbe szeretnék a kérdésem tárgyához is eljutni végre valahára. Szóval minden tiszteletem az önöké viszont kíváncsi lennék arra hogy én (paraméterek: 176 cm magasság 95 kg mell 115 cm csípő 101 cm felkar 45 cm alkar 35 cm) (fekve nyomási eredmények: egyenes padon: 3X10 105 kg-val 1X1 140 kg-val) jó irányba haladok e azon elképzelésemmel miszerint megpróbálom bárminemű táplálék kiegészítő illetve „koksz” nélkül eljutni a genetikai határomhoz? Hozzá teszem hogy 3.5 éve edzek rendszeresen manapság 3X egy héten alkalmanként 1.5 órát köredzéssel (keretedzés) bárminemű elfogadhatónak nevezhető étrend és egyéb segédeszköz nélkül. Arra lennék kíváncsi hogy ezen amúgy szükséges de ugyan akkor roppant drága eszközök bevonása nélkül (koksz táplálék kiegészítők jó minőségű étrend stb.) meddig tudnék eljutni? Meddig lehetséges sz@r étrenddel és teljesen tisztán még fehérje és tömegnövelő porokat is mellőzve eljutni a genetikai határomig?

Válaszukat előre is köszönöm! És továbbra is sok sikert ezen remek oldal vezetéséhez!

Szia!

Javaslom, tegeződjünk, mi sem vagyunk (annyira) öregek. Azt, hogy meddig tudsz eljutni rendes étrend nélkül eljutni, megjósolni nem lehet. De ha azt vesszük alapul, hogy már 3 és fél éve edzel, számíthatsz arra, hogy a fejlődésed egyre lassabb lesz, végül pedig megáll. Számszerűsíteni elég nehéz, ki kéne számolnod, az utóbbi egy évben mennyit fejlődtél, és azelőtt mennyit stb. No de valahogy meg kéne oldanod ezt az étrendi problémát, mert enélkül tényleg nem jutsz túl messzire. Kokszolni nem kell, a tápkiegeket is elhagyhatod, ha muszáj, de egy dologra mindenképp ügyelj: legyen meg a napi 2g/testsúlykilogramm fehérjéd. Ez a legfontosabb egy erőemelő számára, és ha ezt az egy dolgot kipipáltad, annyi szemetet eszel mellé, amennyit akarsz – legfeljebb nem fogsz jól kinézni. Nem ártana egy multivitamin sem, de ez már csak zárójelben.

Ha eddig azt gondoltad, hogy a normális étrend drága, nézd meg ezeket a cikkeket:

Olcsó élelmiszerek tömegnöveléshez

Melyik a legolcsóbb/legjobb fehérjeforrásunk?

Tényleg drága a tiszta étrend?

Milyen táplálékkiegészítőt érdemes használni?

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük