Ti kérdeztétek

Elkoptak az ízületeim, hagyjam abba az edzést?

Üdv! kb 15 éve edzek. az izületeim nagyon elkoptak.  Félek hogy az orvos megpróbál lebeszélni erről, de abba belehalnék, ha nem csinálhatnám tovább. Vettem most xxx ízületvédőt,hogy tovább ne romoljon, illetve néhány napja pihenek az edzéssel. mit tudnál tanácsolni? hogyan tovább? eddig kb 100 kg val nyomtam kis ismétléseket. scott padon 4×8 akat kb 40 kiloval. (bírtam) semmim nem fájt,de az újjaim zsibogni kezdtek… na akkor mentem dokihoz,és röntgenre… ott azt mondták nagyon elkopott az izület. kérlek írj,hogy mik a tapasztalataid.

 

 

Szia!

100kg-mal nyomtál ki ismétléseket – ez mi? Oké, nyilván fekvenyomásra gondolsz. Nem használsz akkora súlyokat, hogy ebből kopásnak kellene következnie. Milyen orvosnál voltál? Ha sima futószalagszerű traumatológián, akkor az eredményt tekintsd semmisnek. 

Az ujjzsibbadás sok esetben nem helyi eredetű problémát jelez, hanem pl. a nyakcsigolyáddal lehet valami.

Szóval ami a dokikat illeti, a mi esetünkben speciális orvosra van szükség, aki jobbfajta sportorvosok között található meg. Kérdezősködj edzőtermekben, vagy keress a neten egy elismertebb szakembert.

Az ízületvédő akkor igazán hatásos, ha van benne glükozamin, chondroitin és MSM is, akár némi zselatinnal kiegészítve. Ez a cikk segít eligazodni.

Az edzést semmiképp se hagyd abba! Vegyél visszább a súlyokból, és eddz pumpálósabban. A folyadék és az összes vitamin, ásványi anyag bevitelét tekered maximumra. Ez azt jelenti, hogy a 20 kg testtömmeg/1 liter víz a gyenge minimum legyen, a C-vitamin 3-5 gramm, és vegyél egy erősebb multivitamin csomagot is mellé. A márka nem érdekes, olvasd el a termék összetételét, és mérlegelj, melyik a legjobb ár/érték arányú. 

Az ízületvédőt meg mostantól életed végéig zabáld két pofára! Ez az a kiegészítő, amivel soha nem szabad spórolni.

Ha ezeket a változtatásokat elvégezted, várj 1-2 hónapot. Az ízületek anyagcseréje nagyon lassú, tehát lassaban is gyógyulnak, mint az izmok. 

 

 

A lumbágó kezelése

Mikor lehet ártalmas a testépítés?

Milyen a jó személyi edző?

Guggolás hányingerig

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük