Edzés

Egyre nagyobb bajban a magyarországi edzőtermek, segítséget várnak

A hazai döntéshozókkal szeretnének egyeztetni a magyar edzőterem-tulajdonosok a koronavírus második hullámával kapcsolatban.

Összefogtak az ország legnagyobb edzőtermeinek tulajdonosai, és segítséget várnak a kormánytól, mert ennek hiányában szerintük 1-2 hónap múlva az összes bérelt terem csődbe mehet.

Szedlacskó Ádám, az egyik legnagyobb budapesti edzőterem tulajdonosa – ahol Arnold Schwarzenegger és Dwayne Johnson is edzett, és össze is haverkodott a tulajjal – az RTL Klub Fókusz című műsorában elmondta, a bezárások miatt nem 1-2 milliós kifizetetlen számláik vannak már, és ez a helyzet egész vállalkozásokat elsöpörhet.

A fitneszipar lejtmenete már a márciusi korlátozásokkal megkezdődött, amikor legalább délután háromig nyitva voltak a termek. Az üzemeltetési költséget még sikerült kitermelni, de a bérletidíj-tartozásaikat tolták maguk előtt.

Néhány napja a hazai fitneszszakma összefogott, és petíciót fogalmaztak meg, amit az ország legnagyobb edzőtermeinek tulajdonosai aláírtak.

A tulajdonosok szerint, ha segítség nélkül maradnak, az összes bérelt terem csődbe megy.

A petícióban – amit több mint 23 ezren írták már alá – az ügy elindítói úgy fogalmaznak,

szerintük az edzőtermek nem növelik a vírus átadásának kockázatát, és betarta(t)nák a járványügyi előírásokat. Nincs tudomásuk olyan hazai esetről, ahol fertőzési gócpontként edzőterem lett volna megjelölve.

Az aláírásgyűjtés ötletgazdái szerint „számos hazai és nemzetközi kutatás említi, hogy az obezítás (elhízás), az anyagcsere betegségei kiemelt kockázatot jelentenek a Covid-19 súlyos lefolyására nézve, míg az egészséges táplálkozás és testmozgás elősegíti a kockázat minimalizálását.”

A döntéshozókat arra is kérik, hogy segítsenek egy, az egészséges életmódra koncentráló kampány elindításában, illetve segítsék ki a bérleti díjakkal tartozó edzőtermeket, valamint a KATA adózók befizetési kötelezettségét töröljék el az adott időszakra vonatkozóan.

 

Még szintén kedvelheted...