Idióták az edzőteremben
Blog

Idióták az edzőteremben

Az edzőterembe járás manapság már nem csak a versenyzők és néhány megszállott vastestvér kiváltsága. Széles körben elterjedt, és jelenleg is terjedő divatról van szó, amit hamisíthatatlanul jelez a terem látogatóinak sokszínűsége.

A rendesen edző, rendszeresen köszönő, higiéniára ügyelő sporttársakról unalmas lenne írni, ezért vegyük sorra a hülyéket. Ők azok, akik megkeseríthetik az edzőteremben töltött 1-2 óránkat, de az is lehet, hogy a sorozatok közti pihenőidő közben mosolyt csalnak arcunkra.

Köszönni nem tudók

Már az óvodában igyekeznek megtanítani a gyerekeket arra, hogy ha bemegyünk valahova, a már korábban ott lévőknek illik köszönni. Nem kell mindenkivel lejattolni a teremben, de érkezéskor és távozáskor egy kollektív „sziasztok” nyugodtan elereszthető lenne. Hatványozottan igaz ez az öltözőre, ahová köszönés nélkül benyitni, vagy anélkül távozni nagyon udvariatlan dolog.

„Ma kezdtem edzeni, tessék lájkolni a szelfimet!” – a januári elhatározók

Gépeket feleslegesen lefoglalók

Idegesítő tud lenni, ha azért nem tudunk használni egy gépet, mert valaki éppen azon pihenget, vagy szóval tartja partnerét. Ide tartozó alfaj még az a szerencsétlen is, aki egy gépet 1-1,5 órára lefoglal (jellemzően a fekpadot), és 15-20 sorozatot is elvégez, mivel számára ismeretlen fogalom az intenzív edzés. Bicskanyitogató viselkedés az is, amikor valaki egy általa nem használt eszközön tárolja holmiját, és eszébe sem jut, hogy esetleg más dolgozni szeretne ott.

Kellemetlen lehet az is, amikor valaki – bár megoldhatná a gyakorlatot máshol is – pont azt az eszközt foglalja el, amiből nincs több a teremben. Ilyen például a guggolóállványnál való bicepszezés…

Idióták az edzőteremben

Büdös, ápolatlan emberek

Törvényszerű, hogy edzés közben egy bizonyos idő után mindenki elkezd izzadni. Az izzadás mértéke egyénenként különböző, de ha valaki az átlagnál hajlamosabb a verejtékezésre, tegyen már meg annyit, hogy megpróbálja elnyomni a szagot valamivel. A mezítláb edzőknek pedig járna egy alapos továbbképzés arról, hogy mi mindent lehet összeszedni és tovább adni, ha mellőzzük a cipő, vagguggoly legalább a zokni használatát.

Sokan a törülköző funkciójával sincsenek tisztában, pedig nemcsak testünk törölgetésére alkalmas, hanem nagy hasznát vehetjük akkor is, ha nem szeretnénk egy gépet összekenni verejtékünkkel.

„Formásító edzés”-t végző nők

Hála a rengeteg modern, és nagyon hatásos, divatos nevű edzésmódszernek, nők tömege hiszi azt, hogy csupán súlyzós edzéssel megszabadulhatnak zsírpárnáiktól. Az edzés lényege szerintük a nagyon kicsi súllyal végzendő nagyon sok ismétlés. Az eredmény borítékolható, mely csalódáshoz vezet, és az illető csak még inkább megutálja a súlyzós edzést. Legfőbb problémám velük az, hogy hosszú időre lefoglalnak egy gépet, és az ember csak vár a sorára…

Nagyotmondó irigyek

Ugye te is hallottad már ezek közül valamelyiket? „- Én is csináltam ezt ennyivel, vagy még többel is”; „-Ismerek egy srácot, az 20 kilóval többel bírja”. Általában senki nem kíváncsi a véleményükre, de őket ez nem zavarja. Ha szerencsés vagy, még gyakorlat közben is nyomják majd a sódert a füledbe.

A nyápic gyúrós

„Szexi pultos lányok”

Elképzelhető, hogy vendégcsalogatásnak nem egy utolsó dolog csinos lányokat alkalmazni, de az általános tapasztalat velük kapcsolatban az, hogy még véletlenül sem értenek az edzéshez, táplálkozáshoz. Ők azok, akik csak néznek, amikor a protein („az valami hajfixáló?”), szénhidrát és zsírbevitelről folyik éppen eszmecsere.

Idióta tulajdonosok

Történt egyszer, hogy az edzőterem tulajdonosa szilikon sprayt használt azért, hogy a tárcsák fel- és lepakolása gyorsabb legyen. Úgy hullott lefelé mindenféle tárcsa a földre, mint az augusztusi vagy novemberi meteorraj. A nem szakmabeli tulajdonos gyakran hoz életszerűtlen, kivitelezhetetlen szabályokat. Például: „A súlyokat tilos hangosan letenn „ – vajon így hogyan lehet kivitelezni egy 250 kilós felhúzást?

Ellenszer a hülyék ellen

Legjobb, ha nem veszünk róluk tudomást, hiszen dolgozni szeretnénk. Hasznos lehet ilyenkor egy mp3 lejátszó, legalább nem kell az edzőtermekben szóló divatos kereskedelmi rádiókat hallgatni, vagy a Barátok közt Miklósát nézni guggolás közben.

Mivel a fent említett idióták is fizető vendégek, a tulajdonosok örömmel tesznek kedvükre, és a teremből szép lassan wellness központ lesz. Igazán kemény edzést egyre kevésbé lehet látni, annál inkább több olyan embert, akiket nem érdekel a testének kinézete, de számos egyéb okból kifolyólag (tévézni, udvarolni a pultos lánynak, figyelgetni a többi vendéget) mégis rendszeres vendége a teremnek.

Idióták az edzőteremben II.

Nem neked való a testépítés, ha…

Testépítő vagy? Vagy csak egy hisztis kislány?

Miért hányok manapság az edzőtermektől?

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük