Eddie Hall testépítő lesz
Bulvár Erőemelés Erősport hírek

Eddie Hall testépítő lesz, jövőre már színpadra is állna

Meglepő bejelentést tett Youtube-csatornáján Eddie Hall, aki 2017-ben elnyerte a világ legerősebb embere címet: átnyergel a testépítésbe.

A brit erősember volt az első, aki erősember-felhúzásban (tehát gurtnival) 500 kilót teljesített. Majd ezt egy kilóval megdöntötte Hafthor Björnsson, Eddie ősi riválisa, és azóta is áll a rekord. 2022-ben bokszoltak is egyet, akkor egyhangú pontozással Thor győzött.

Eddie Hall nem tagadja, hogy eddig nagyjából semmit sem tudott a testépítésről, de ezt nem érzi különösebb akadálynak. Tervei szerint először tömegel egy kicsit, majd kb. 177 kilóról kezd lediétázni, hogy 145 kiló körüli versenyformájával sokkolja a színpadon riválisait. Első versenyét 2024 második felére tervezi.

Eddie Hall testépítő lesz
Fotó: Instagram/Eddie Hall

Elmondása szerint az ötlet a 2022-es Mr. Olympia nézése közben pattant ki a fejéből, amikor Big Ramy-t és Chris Bumstead-et csodálta. Eddie úgy véli, az izmai már elég fejlettek egy versenyzői fizikumhoz, csupán a testzsírszázalékán kell majd javítania.

Mondjuk, ezt az erőemelőkre és erősemberekre általánosságban jellemző gigavastag derekat nem valószínű, hogy keskenyíteni tudja, hiszen, mint látható, Eddie kockás hassal is igen vastag ott középtájon. Nincs hát más választása, mint akkora tömeget pakolnia a vállaira, hátára és a combjaira, hogy dereka újra karcsúnak tűnjön.

Szerző

Még szintén kedvelheted...