Julius Maddoxx bench press
Erőemelés Versenyek

Drámai körülmények között dőlt meg a fekvenyomó világrekord

Közel négy évig állt az orosz Kirill Sarychev 335 kilós raw (ruha nélküli) fekvenyomás világrekordja. Most fél kilóval sikerült megdönteni. Az új rekorder pedig nem más, mint Julius Maddox, aki 335,5 kilogrammot nyomott a Boss of Bosses nevű amerikai versenyen 2019. augusztus 31-én, a kaliforniai  Mountain View-ban.

Ha nem jön közbe sérülés vagy egyéb szerencsétlenség, e két versenyző még jó darabig versenghet a világ legjobb fekvenyomója címért, tekintve, hogy Julius Maddox 2019-ben 32 éves, Sarychev pedig mindössze 30.

Ami a testtömegüket illeti, az orosz fenomén 170-180 kiló között mozog, amerikai riválisa pedig közel 204 kilóval mérlegelt legutóbbi versenyén.

Maddox júniusban már sikeresen kinyomta a 328 kg-ot, de nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan tud még 7 és fél kilót pakolni erre. Egy interjúban elárulta, nem volt tervben, hogy idén világcsúcsot nyom, de nem valószínű, hogy annyira bánja, hogy tévedett. Annál is inkább, mert „hozzáértők” azt rebesgették hogy Sarychev rekordját 20 évig sem tudják megdönteni.

A világrekord-döntés egészen drámai volt, hiába állt Maddox mögött öt segítő is, egyikük rettentő buta módon még azelőtt elkezdett ünnepelni, hogy visszahelyezték volna a súlyt a villába. Egészen rémisztő, ahogy a 335,5 kg Maddox nyaka felé közelít.

Szerencsére megúszta, és a gyakorlat annak ellenére érvényes lett, hogy nem volt „rack” parancs, ami a súly visszarakására utasít. Valószínűleg a hibázó segítők miatt nem akarták elvenni Maddoxtól a rekorddöntés örömét.

Sarychev egyébként végtelenül korrekt módon gratulált amerikai vetélytársának, és megköszönte, hogy ezzel is motiválta az újabb rekordok felállítására.

https://www.instagram.com/p/B118_XUH5jm/?utm_source=ig_embed

 

Még szintén kedvelheted...