Limonádé diéta
Hülye diéták

Limonádé diéta – ha öngyilkos akarsz lenni

Limonádé diétaA limonádé kúrát (más nevei: neera böjt, Master Cleanse diéta) egy Stanley Burroughs nevű nagyeszű találta ki az 1940-es években. Úgy gondolta, ez a diéta hasznos lehet azok számára, akik sok zsíros ételt fogyasztanak, és ülőmunkát végeznek. Állítása szerint ez a módszer hatásos lehet a depresszió ellen, enyhíti a krónikus fájdalmakat, sőt, energiával látja el a szervezetet, és még „fogyaszt” is.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Burroughs eredetileg csak 3 napig ajánlotta a diéta követését, mintegy tisztítókúraként. Később nála is hülyébbek úgy vélték, hogy a méregtelenítés és a fogyás egymás szinonimájaként használható.

A limonádé diéta lényege

Nagyon egyszerű, 10 napon keresztül nem szabad semmi mást fogyasztani, mint limonádét, juharsziruppal… Naponta 6 adagot kell belőle meginni. Kedves gesztus ez az alapvetően szilárd tápanyagok emésztésére kitalált emésztőrendszerünk felé.

A diéta akkor lett igazán felkapott, amikor egy Beyonce Knowles nevű celeblotyó azt állította, hogy 10 nap alatt 9 kilót adott le eme idiótaság segítségével.

Miért nem érdemes kipróbálni?

Azzal, hogy csak ezt a hasznos tápanyagot egyáltalán nem tartalmazó, viszont cukrokban gazdag italt iszod, szervezeted durva éhezésen megy keresztül.

Napi egy kiló fogyás egész biztos, hogy nem zsírból fog menni, hanem izomból. Roppant büszke lehet Beyonce kisasszony a leadott izomkilóira, és arra is, hogy túlsúlyos nők millióit hülyítette meg vele.

Szóval leadsz x kiló izmot, zsírt viszont egy dekát sem. A diéta szószólói azért nem felejtettek el minket figyelmeztetni arra, hogy ez alatt a néhány nap alatt eszünkbe ne jusson sportolni, mert finoman szólva energiahiányban fogunk szenvedni.

Ha letelt a bűvös 10 nap, visszatérhetünk a megszokott szar étrendünkhöz, és jöhet fel még több zsír, a leadott izmok helyére. Így lesz egyre magasabb a testzsírszázalékunk, és nézünk ki egyre undorítóbban.

Egészségi kockázatok

A kedvezőtlen testösszetétel-változás mellett nem elhanyagolandó egészségügyi veszélyeket is magában hordoz ez a diéta. A szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlen fehérjék mellett nem viszünk be se vitamint, sem ásványi anyagokat. Ez pedig maradandó károsodásokat okozhat.

Már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a nagy mennyiségű citromsav a gyomornak sem tesz jót, a bélbaktériumokat meg egyesen kiirthatja. Még mindig ki akarod próbálni ezt a diétát?

A vízivás fogyaszt?

Alapvető élelmiszerek? Szemétdombra velük!

6 után nem evés – egy általános tévhit

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük