Átverések, kamu fogyasztószerek

Somatodrol – átverés, óvakodj tőle!

– Végre megtaláltam a legális kokszot! – gondolja az egyszeri „gyúrós”, amikor a Somatodrol nevű készítmény reklámjával találkozik. Csak neked, csak most végre elárulják a nagy titkot, amit csak maximum egy szűk kör ismerhet: tesz-tosz-te-ron-fo-ko-zó!!!

Eddig soha nem jutott még eszébe senkinek ez a remek ötlet. Félretéve az iróniát, ez a cucc legfeljebb annyit érhet, mint egy átlagos tesztoszteronfokozó – leszámítva, hogy fogalmunk sincs a gyártóról, a termék összetételéről, meg még pár apróságról. Ha szerencséd van, és nincs benne ártalmas összetevő, lehet, hogy dob a teljesítményeden pár tizedszázalékot, de a világot nem fogod megváltani vele. Még akkor sem, ha egy ismert (?) lengyel testépítő”bajnok” képével reklámozzák. Még ha Robert Piotrkowicz lenne az illető, talán elgondolkodnánk rajta.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit ígérnek a Somatodrol marketingesei?

A rizsa a szokásos: növeli a tesztoszteron és a növekedési hormon (HGH) szintet, és mintegy mellékhatásként gyorsítja a regenerációt, csökkenti az izomgörcsök kialakulásának esélyét és a fáradságot, és – férfiaknál kifejezetten jó csaliszövegként –  a libidó növelését sem felejtették ki a felsorolásból.

Még egy-két számadatot is sikerült valahogy kiizzadniuk: 30 és 26%. Állítólag ennyivel lesz tőle magasabb a tesztoszteron, illetve a HGH szintünk. Legalább egy kamukutatást odabiggyeszthettek volna, de szinte biztos, hogy ezek a számok csupán hasraütésre keletkeztek.

De ami a legnagyobb szemétség: 8-14 kilós izomgyarapodást!

Ez már simán kimeríthetné a büntetőjogi kategóriát. Néhány hét alatt ennyi izmot még egy profi sem épít fel. Még ha valaki képes is ennyit hízni, annak 90 százaléka víz és háj lesz.

Szép is lenne, mondjuk évente 50-60 kiló izmot felszedni… Szomorú, de nagyon kevesen vannak azok, akik gondolkoznak, mielőtt ilyen szarokat rendelnek.

Hihetetlen átalakulások

A Somatodrol reklámjából sem maradhatnak ki a szokásos előtte-utána képek. Némelyikük még egy komoly szteroidkúra eredményét is lepipálja – már ha beveszed ezt a hazugságot, amivel például „Róbert” próbál téged megetetni. Azt mondja: “Kövér voltam, és elkezdtem edzeni. Gyorsan vesztettem a súlyomból, de nem voltak izmaim, főként a mellkasomon. A Somatodrolt szedve láttam az első eredményeket 12 hét után – végül nagyobb lett a mellkasom!”

Nos, ilyen drámai átalakulás a büdös életben nem fog egy vacak tesztoszteronfokozótól végbemenni. Főleg akkor nem, ha egy kétes eredetű terméktől várnád a hatást.

A másik szerencsétlenünk, „Péter” arról számol be nekünk, hogy végre olyan testet fejleszthetett magának, amivel be tud csajozni… Sajnos ki kell ábrándítanunk, kedves Péter. A csajozáshoz a jó test – bár nem hátrány – még édeskevés. Ha ettől várod a megváltást, csúnyán koppanni fogsz.

Többé már nem vagyok sovány pasi!

Természetesen tudjuk, hogy a képen szereplő Péter nem létezik, de bizony sokan gondolkoznak így, és nem véletlenül próbálkoznak ezzel is meggyőzni a még mindig bizonytalankodó potenciális vásárlót.

Ha még mindig vacillálnál, itt az aduász!

Lehetséges volna, hogy ezek a rendkívül hiteles számok és a látványos átalakulások még nem győztek meg? A titkos ütőkártya a végére maradt.

Állítólag a Somatodrol tavaly hivatalos támogatója volt az „Első Brazil Kettlebell Bajnokság”-nak. Na keressünk csak szépen rá, hogy tényleg volt-e ilyen:

https://www.google.hu/search?q=somatodrol+brasil+kettlebell&newwindow=1&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI-syvyZKDyAIVAbMUCh0Mtw-F&biw=1366&bih=667

Természetesen az összes releváns találat valamelyik gagyi Somatodrol reklámoldalra visz. Meglepő „hozzáértéssel” magyarázzák a laikusoknak, hogy mi is az a kettlebell: A fő mozgások, mint a lengetés, az elkapás vagy a tolás egyszerre veszik igénybe a teljes testet.

Na és ez mi akar lenni? Az eseményt São Paulo-ban tartották meg, és összehozta a legjobb testépítőket Brazíliában. Minden testépítő büszkén prezentálta a képességeit és erősségeit.

???

Kicsit sem néznek ki ezek az emberek testépítőnek. A Kettlebell-jelenségről itt írtunk már bővebben, de ami a lényeg: testépítésre tökéletesen alkalmatlan. Nem sok jót jelent, ha így reklámoznak egy olyan terméket, amelynek célcsoportja döntően a súlyzós edzést végző,izmosodni vágyó – többnyire tájékozatlan – fiatal férfi.

Pénzvisszafizetési garancia? Na ne kábíts!

Bár az oldalon harsány betűkkel villog, hogy ha 30 nap alatt nem győzött meg a termék, visszafizetik az árát. Nyilvánvaló, hogy kamu ez is. Normális cégadatok nincsenek a honlapon, csak egy kapcsolati formula, meg egy privát telefonszám.

Ki a termék gyártója? Mi az OÉTI-száma?

Na hagyjuk.

Hogy lehetne ezekkel kitolni?

Változatos módszerek vannak erre, és bár etikátlannak tűnhet némelyik, ezeket az átveréseket tűzzel-vassal irtani kell. Jó módszer lehet, ha valami kamucímre megrendelsz pár raklapnyi terméket, amit persze nem vesz át senki.

És természetesen az is sokat segít, ha megosztod ezt a cikket hiszékenyebb edzőtársaiddal.

(A tippet köszönjük Péternek. Ha te is találkoztál már olyan átveréssel, amiről még nem írtunk, kérjük, jelezd nekünk e-mailen: testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon)

 

 

Men Solution: 10 kiló izom egy hónap alatt!

„Meglepő”: ez a csodaszer sem ér egy kalap szart sem

„Powerbomb” – tömegnövelő kapszula hülyéknek

Forskolin – zsírégető a „javából”!

Kamu fogyasztószer – egy belgyógyász észrevételei

Felejtsd el a súlyzót! Itt a vaskarika!

Garcinia Loss – „fogyasztószer” hiszékenyeknek

A nő, aki sosem fog lefogyni

Tömegnövelő tabletta? A Muscle Max átverés

Acai Berry 900 – 12 kilós fogyás 5 hét alatt?

 

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...