Lászlóblog átverés
Átverések, kamu fogyasztószerek

Ettől nem leszel izmos – A lászlóblog átverés

Lászlóblog átverésFacebookos hirdetésen keresztül akadtam erre a látszólag profin megcsinált weboldalra, ami azt hirdeti, hogy mindössze négy hét és az ő csodaszerük szükséges ahhoz, hogy átlagos, vagy annál egy fokkal löttyedtebb testből izmosat és szálkásat varázsoljon. A félreértések elkerülése végett természetesen nem szent grált keresek, csak felfigyeltem a gyanús címre. Bár a marketing ügyes, ha egy kicsit részletesebben vizsgáljuk a laszloblog.com-ot, azért itt-ott igencsak durván kilóg a lóláb.

Az átbaszás lényege

Ez az oldal azt próbálja elhitetni veled, hogy „fölösleges proteinturmixok”, kemény edzés – és egyáltalán bármi, ami ahhoz kell, hogy izmaidat növekedésre bírd – nélkül, egyes egyedül az általuk forgalmazott cuccal, a képen látható átváltozásban lesz részed.

Nagy nehezen sikerült kihámozni a magyartalan és helyesírási hibákkal („kondi terembe”) tűzdelt oldal mondanivalóját. „László” barátunk azt szeretné elhitetni veled, hogy egy NO-fokozó termék elég ahhoz, hogy izmos legyél. Sem étrend, sem edzés nem számít, ha megrendeled ezt a kiegészítőt.

Hogyan működnek a NO-fokozók

A nitrogénoxid-fokozókat edzés előtt érdemes használni (ebben nem téved ez a gyík sem), segítségükkel több tápanyag jut izmaidba, és jobban bedurransz. Javítják a keringést, fokozott vérellátást biztosítanak, és lecsökkentik a regeneráció idejét. Laci szerint: „Megküzd az izomkárosodásokkal”

Izmot ezzel nem növesztesz

És zsírt sem égetsz. Vicces példa itt a színészek által egy-egy szerep kedvéért elért metamorfózis. Még szerencse, hogy ezt már kitárgyaltuk egy korábbi cikkünkben.

Ne aggódj, sem Brad Pitt, sem Hugh Jackman nem így tett szert viszonylag izmos fizikumra, hanem bizony ők is maximálisan odafigyeltek az étrendjükre, keményen edzettek, és nem sajnálták a pénzt kiegészítőkre sem.

Azok a bizonyos lólábak

Azt, hogy az egész egy közepesen ügyes csalás, több dolog is bizonyítja. Ha valaki nem ismeri eléggé a testépítő étrend alapjait, még be is dőlhet ennek, ha nem elég figyelmes. De te az vagy, és észreveszed, hogy:

  • Gyanús a .com végződés, és a domain tulajdonosának kiléte. Kolléga ügyesen szétszedte a málnaketonos átverést, nézzük, mi mire jutunk, ha utánanézünk, kié egyáltalán a laszloblog.com domain név:
  • A tulajdonos nevét homály fedi, mindössze annyi  derül ki, hogy Denverben (USA, Colorado állam) került bejegyzésre a domain.
  • Nézzük a kommenteket! Egytől-egyik magasztalják, dicsérik a terméket, többen még előtte-utána képet is töltöttek fel. Ez aztán a hálás közönség, szinte megváltónak érezhetjük ezt a Lászlót… Ugye mondanom sem kell, hogy az összes hozzászólás kamu. Még arra sem vették a fáradságot, hogy utánanézzenek a magyar nevek helyesírásának, így lett pl. „Támas”. De az is beszédes kép, amelyik egy amerikaifoci meccs nézés közben készült „előtte”  fotóval próbálja demonstrálni az eredményt. Íme a kép:

NFL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teszteljük le a kommentelés mikéntjét. Az nem létezik, hogy itt nincs egy negatív vélemény sem! Trollkodjunk egy kicsit:

Trollkodás

Ügyes! Ez a komment soha nem fog megjelenni, erre mérget vehetünk.

  • Az akció határideje elég rugalmas: mindig ma van utolsó nap, hogy megrendelhesd. Szóval semmi pánik, nem maradnál le erről a csodáról.

 

A slusszpoén pedig ez

Itt láthatod a magyar verziót, Molnár László, 28 éves budapesti lakos főszereplésével:

Lászlóblog

Ez pedig a román klónja, egy Nico Rosu nevű, 28 éves bukaresti srác képével:

Lászlóblog

A szöveg teljesen ugyanaz. Nem folytattam mélyrehatóbb keresést, de feltételezhető, hogy nem csak e két nyelven készült ebből weboldal.

Lehet, hogy már a könyöködön jön ki, de számítva tapasztalatlanabb olvasók jelenlétére is, nem ért még egyszer hangsúlyozni: izomnövekedés, zsírégetés nem lehetséges egyszerre, és főleg nem megfelelő étrend nélkül. Aki azt ígéri neked, hogy egyetlen termékkel fogod a fentieket elérni, hazudik. Soha ne rendelj ilyesmit a netről, mert csalódni fogsz!

Fogyasztótabletták – a néphülyítés csúcsa

Kockahas gép: csak erős idegzetűeknek!

Alapvető élelmiszerek? Szemétdombra velük!

Miért hányok manapság az edzőtermektől?

E-számok: kell-e tőlük tartanunk?

Diéta és edzés testalkat alapján

Még szintén kedvelheted...