Ti kérdeztétek

Dextróz és fehérje

Kedves Szerkesztő(k)!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy hol tudok legolcsóbban hozzájutni dextrózhoz, nagyobb mennyiségben? régebben az egyik ismerősömön keresztül ez elég jól meg volt oldva, de már ez a dolog nem működik sajnos, tápkieget forgalmazó boltban meg mint a többi dolognak igen magas az ára.

A piacon található fehérjék közül melyiket ajánlanátok, mint gyorsan felszívódó? ár/érték arány tekintetében persze.

Előre is köszi a választ!

Üdv,

Dani

Kedves Dani!

Dextrózdílereket mi sem ismerünk, így kénytelen leszel boltból beszerezni. Bioboltokban árulnak fél kilós kiszerelésben, ha ez olcsóbb, mint a tápkiegboltos, ezt vedd meg. Ha drágább, akkor a másikat válaszd.

Ami a gyorsan felszívódó fehérjéket illeti, egyértelműen a tejsavó koncentrátumokat ajánljuk. Ár-érték arányban jobbak, mint az izolátum – legalábbis kezdőknek, középhaladóknak egészen biztosan. Tehát nem szója, nem tej, nem tojás, hanem tejsavó. Viszont éppen a gyors felszívódás miatt csak edzés után, és esetleg reggel ajánlatos fogyasztani. Ha napközben nem tudod megoldani 1-2 szilárd étkezésedet, inkább használj kevertet, vagy próbálkozhatsz zabpehellyel és némi lenmagolajjal „lassítani” a tejsavót.

Számos gyártó termékei közül választhatsz, de elsősorban arra figyelj, hogy hány százalék ezeknek a fehérjerészük. Számold ki, egységáron mennyibe kerülnek, és ha meggyőződtél arról, hogy minőségbeli különbség nincs közöttük, nyugodtan megveheted az olcsóbb terméket. Persze, ha gyanúsan olcsó (pl. tejsavófehérjét 2-3 ezer forint/kilogramm áron adják), semmiképp se vedd meg. Jó minőségű terméket képtelenség ilyen áron forgalmazni.

 

Milyen tápkiegeket érdemes használni?

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük