Dexter Jackson idén visszavonul

A 2020-as Mr. Olympia lesz az 50 éves Dexter Jackson utolsó profi testépítő versenye. Már ha később nem gondolja meg magát. A 2008-as Mr. Olympia győztese 1992 óta versenyez a profik között, ami szinte egyedülálló a sportág történetében. Talán csak Albert Beckles pályafutása mérhető hozzá – már ami a hosszát illeti, mert Dexter azért bőven felülmúlta őt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NPC News Online Official Page (@npcnewsonlineofficialpage) által megosztott bejegyzés,

Jackson nem véletlenül kapta a Penge becenevet. Színpadi megjelenésére mindvégig jellemző volt a remek kondíció és kidolgozottság, formaidőzítései rendre jól sikerültek. Így fordulhatott elő, hogy 2008-ban az akkor szintén pályafutása csúcsán lévő, jóval nagyobb darab Jay Cutlert is sikerült legyőznie, és elnyerte eddigi egyetlen Mr. Olympiacímét. Eddig 29 profi győzelmet zsebelt be, a 2008-as Olympia mellett 9 Arnold Classic-győzelme is van.

Dexter Jackson

Dexter 50 évesen is simán ott tud lenni a legjobbak között, a legutóbbi, 2019-es Mr. Olympián is bizonyította ezt az előkelő negyedik helyével.

Utolsó célkítűzése még a 2020-as Mr. Olympia előtt, hogy ő legyen az egyetlen versenyző, aki az összes Arnoldon győzni tud. Ehhez már csak Brazíliában kell nyernie. Előtte még elindul a columbusi (Ohio, USA) és az ausztráliai Arnoldon is, mert miért is ne tenné.

Itt egy friss videó Dexterről, nézd, milyen remek formában van 50 évesen is. Talán csak a szakálla árulkodik arról, hogy már nem 30 éves: