Deca-Durabolin
Dopping

Deca Durabolin: a szteroid hatásai és kockázatai

A Deca Durabolin egy közismert, injektálható szteroid. Hatóanyaga a nandrolon. Mivel igencsak elterjedt készítményről van szó, meglehetősen gyakoriak a hamisítványok. A szert eredetileg AIDS betegek kezelésére fejlesztették ki.

A Deca Durabolin hatásai

A Deca Durabolin egyike azon kevés szernek, melyeket sikerrel alkalmaztak a legyengült AIDS-betegek testsúlygyarapodásához. Nem csoda, hogy az erősportolók és a testépítők is lecsaptak rá, és igyekeznek kiaknázni előnyös hatásait. A nandrolonra kevésbé jellemzőek az erős androgén hatások, a szer pedig jelentős mértékű tiszta izomtömeg növekedést okoz. Általában tömegnöveléshez használják, míg diéta alatt népszerűbb a nandrolon- fenilpropionát.

Deca-Durabolin

A Deca Durabolin viszonylag biztonságos szteroidnak mondható. Az izomtömeg-növekedés mellett jótékony hatása van immunrendszerünkre és az ízületeink állapotára is. Egy kúra minimum 10 hétig tart, átlagosan 12 hét a ciklus időtartama.

Veszélyek

A nandrolon erős vízvisszatartó hatása miatt vérnyomás emelkedéssel kell számolnunk, és a szív terhelése is nő. Már viszonylag kis mennyiség (100 mg) is képes leállítani a természetes tesztoszteron-termelésünket, melyre a herék zsugorodása figyelmeztet, majd a kúra befejeztével potenciazavar jelentkezhet.

A testepitek.hu kategorikusan ellenzi mindenféle doppingszer használatát, cikkeink pusztán tájékoztató jellegűek.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük