Darált hússal töltött burgonya

Hozzávalók

  • 10 szem, kb. egyforma burgonya
  • 1 kg darált pulykahús
  • tejföl
  • só, bors
  • hagyma
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • köménymag
  • 1 dl olaj vagy vaj a tepsi vagy jénai tál aljára.

Elkészítése

A burgonyákat megpucoljuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kimélyítjük, és beletesszük  az összekevert, fűszerezett húst. A burgonyákat szorosan egymásmellé rakva és a kivájt burgonyadarabokat is rátéve, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe. Mielőtt elkezdene pirosodni minden burgonyára, teszünk egy kis kanál tejfölt, és szép pirosra sütjük.

Diéta alatt fogyasztható?

Ha pulykamell adja a darált hús alapját, minden további nélkül. Tömegnövelés alatt – költségkímélés céljából – készíthetjük combból is.

 

Vélemény, hozzászólás?