Hozzávalók
- 10 szem, kb. egyforma burgonya
- 1 kg darált pulykahús
- tejföl
- só, bors
- hagyma
- fokhagyma
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
- köménymag
- 1 dl olaj vagy vaj a tepsi vagy jénai tál aljára.
Elkészítése
A burgonyákat megpucoljuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kimélyítjük, és beletesszük az összekevert, fűszerezett húst. A burgonyákat szorosan egymásmellé rakva és a kivájt burgonyadarabokat is rátéve, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe. Mielőtt elkezdene pirosodni minden burgonyára, teszünk egy kis kanál tejfölt, és szép pirosra sütjük.
Diéta alatt fogyasztható?
Ha pulykamell adja a darált hús alapját, minden további nélkül. Tömegnövelés alatt – költségkímélés céljából – készíthetjük combból is.