Versenyek

Cedric McMillan nyerte az Arnold Classic-ot

Karrierjének meghatározó győzelmét aratta Cedric McMillan amerikai testépítő a hétvégén az egyik legrangosabb testépítő versenyként ismert Arnold Classic-on. 

 

Cedric McMillan Dél-Karolinában született és nevelkedett, civil foglalkozása kiképzőtiszt, négy gyermek édesapja. Katonaként Irakban is szolgált, ahol konvojok biztonságára vigyázott egységével. A sivatagi bázisán, feleslegessé vált autóalkatrészekből és hulladékokból edzőtermet épített magának, amelyről készült képek bejárták a világsajtót.

A bajnok 185 cm-es magasságával, klasszikus arányaival a testépítés aranykorát idézi, így nem véletlenül hasonlítják olyan legendákhoz, mint Arnold Schwarzenegger, vagy a 8-szoros Mr. Olimpia Lee Haney. Cedric 2009-ben lett profi testépítő és azóta számos versenyen bizonyította, hogy ott van a sportága közvetlen élvonalában. Beceneve nemes egyszerűséggel csak annyi: „The One” („Az Egyetlen”). A mostani győzelme mellett sok más kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhet, mint például 2016-ban ezüstérem az Arnold Classic USA-n és az Arnold Classic Australia-n, győzelem a Levrone Classic-on, 2015-ben győzelem a Golden State Pro-n, 2012-ben aranyérem a New York Pro-n.

A 2017-es Arnold Classic aranyérmet az alapító Arnold Schwarzenegger adta át.

Végeredmény:

1. Cedric McMillan
2. Dallas McCarver
3. Maxx Charles
4. Lionel Beyeke
5. Juan Morel
6. Fouad Abiad
7. Michael Lockett
8. Luke Sandoe
9. Vitaly Fateev
10. Will Harris

(Team Scitec)

 

Mr. Olympia – a testépítés nagyjai

A súlyzós edzés haszna az élet egyéb területein

Nem neked való a testépítés, ha…

Profi edzéstervek – érdemes ezeket követni?

Kezdő testépítők gyakori hibái

 

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük