Szent-Györgyi Albert
Táplálkozás

C-vitamin kisokos

Szent-Györgyi AlbertÚgy tűnik, a 2013-as vénasszonyok nyara még kitart egy darabig, de pár hét múlva helyreáll a világ rendje. Indul az úgynevezett „megfázás-szezon”, amikor az átlagos, túlnyomórészt szemétkaját tartalmazó, ámde vitaminban meglehetősen szegény étrendet követők hosszú hetekig is képesek betegeskedni. Hála a gyógyszergyártók erőfeszítéseinek, a C-vitamin-t közel sem övezi akkora kultusz, mint a sokkal több profitot termelő gyógyszereket. Pedig annyira egyszerű: ha beviszel legalább napi 1-2 grammot ebből a vitaminból, szinte soha nem leszel beteg. Ha mégis elkapnál valami megfázásfélét, érezhetően lerövidíti a gyógyulás idejét – nem fogod hetekig nyomni az ágyat, helyette 2-3 nap alatt rendbejössz. Miért nem vált népszokássá a C-vitamin fogyasztás?

Vegyük át, amit eddig írtunk a C-vitaminnal kapcsolatban, oszlassuk el a legnagyobb tévhiteket! 

 

Ha eddig nem voltál biztos benne, most megerősítjük: a C-vitamin és az aszkorbinsav ugyanazt jelenti. Nyugodtan vedd meg a terméket, ha utóbbi néven merészelik futtatni. Jó eséllyel olcsóbb is, de erről majd később. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mennyi a C-vitamin napi ajánlott bevitele, van-e ennek felső határa, és melyek a legjobb beviteli forrásai: Mennyi C-vitamint fogyasztott Szent-Györgyi Albert?

Itt pedig az előbb már pedzegetett témával kapcsolatban találsz bővebb információt. Hol, és milyen formában érdemes C-vitamint venni? Ár-érték arányban melyik a legjobb? Melyik a nyerő? A kapszulás, a pezsgőtablettás kiszerelés, vagy esetleg az aszkorbinsav por? A költséghatékony C-vitamin vásárlás

Orvosok és nagymamák kedvenc rémmeséje: A C-vitamin vesekövet okoz! Tényleg jelent-e reális veszélyt veséinkre a nagydózisú vitaminfogyasztás? Jobb, ha inkább a „veszélytelen” gyógyszereket szedjük? Rántsuk le a leplet máris: Vesekövem lesz, ha sok C-vitamint fogyasztok?

Ami biztató

Manapság meglepő módon egyre több kutatás áll a C-vitamin pártjára, és sorra bizonyítják be azt, ami eddig is nyilvánvaló volt: a vitamin nélkülözhetetlen, és teljesen veszélytelen az emberi szervezet számára. Íme két örömteli „felfedezés”:

„Meglepő” felfedezés: A C-vitamin hatásos a melanóma és a mellrák ellen

Újabb jó pont a C-vitaminnak

Remélhetőleg még az út elején járunk, és nem kell már sokat várnunk addig, míg megfordul a gyógyszerek kontra vitaminok párharc kedvezőtlen állása, és minden egyszeri halandó felfogja végre, hogy megfelelő étrend (melybe a vitaminok is beletartoznak) nélkül szervezetünk nem képes megvédeni magát a betegségekkel szemben.

 

 

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük