Brokkolis fasírt

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 1 kg darált pulykahús
  • só, bors
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • köménymag
  • tojás
  • zabpehely
  • olaj

Elkészítése

Egy kisebb fej brokkolit egészben, sós vízben megfőzünk, majd lecsepegtetjük. A darált húsból fasírtmasszát készítünk: egy tálban összekeverjük a húst a fűszerekkel egy kis olajjal és annyi zabpehellyel, amennyit felvesz. Egy jénait olajjal megszórunk, és a fasírtmasszából teszünk az aljára, rátesszük a megfőtt brokkolit, és a többi fasírttal bevonjuk. Alufóliával letakarjuk és forró sütőbe tesszük. Kb. fél óra múlva levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

Diéta alatt fogyasztható?

Amennyiben a pulykahús pulykamellet jelent, igen. A napi tápanyagbevitelbe számoljuk bele a zabpehelyben lévő szénhidrátot és a tojásban előforduló zsírt, és ennek tükrében illesszük be étrendünkbe.