Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 1 kg darált pulykahús
- só, bors
- pirospaprika
- fokhagyma
- köménymag
- tojás
- zabpehely
- olaj
Elkészítése
Egy kisebb fej brokkolit egészben, sós vízben megfőzünk, majd lecsepegtetjük. A darált húsból fasírtmasszát készítünk: egy tálban összekeverjük a húst a fűszerekkel egy kis olajjal és annyi zabpehellyel, amennyit felvesz. Egy jénait olajjal megszórunk, és a fasírtmasszából teszünk az aljára, rátesszük a megfőtt brokkolit, és a többi fasírttal bevonjuk. Alufóliával letakarjuk és forró sütőbe tesszük. Kb. fél óra múlva levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Diéta alatt fogyasztható?
Amennyiben a pulykahús pulykamellet jelent, igen. A napi tápanyagbevitelbe számoljuk bele a zabpehelyben lévő szénhidrátot és a tojásban előforduló zsírt, és ennek tükrében illesszük be étrendünkbe.