Brandon Curry

Brandon CurryBrandon Curry (született 1982. október 19.) nehézsúlyú amerikai profi testépítő.

Curry a Tenessee állambeli Nashville-ben született és nevelkedett. Érdeklődése akkor fordult a testépítés felé, amikor a 16. születésnapjára egy Hulk Hogan kézisúlyzó szettet kapott ajándékba. Egy későbbi interjú során azt is megosztotta rajongóival, hogy a G.I. Joe, a Rocky és a Rambo filmek nagyban inspirálták, és arra ösztönözték, hogy a maximumot hozza ki testéből.

Gyermekkorában több sportágat is kipróbált: tornázott, birkózott, és sikeresen futballozott is. Tanulmányait Tenessee-ben végezte. Az egyetemen otthagyta a focicsapatot és inkább erőnléti edzéseket végezett. Jelenleg a profi testépítés mellett személyi edzéssel is foglalkozik.

Testépítő karrier

Curry első győzelmét 2003-ban a Supernatural Bodybuliding versenyen érte el félnehézsúly kategóriában. 2006-ban ugyanebben a kategóriában második lett az NPC Junior Nemzeti Bajnokságon, ahol 85 kg volt. A következő évben plusz 12 kg-al versenyzett, így már a nehézsúlyú kategóriában indult az NPC USA Bajnokságon, ahol a második helyet szerezte meg.

2008-ban az NPC USA Bajnokságon megnyerte a nehézsúlyú és az összetett kategóriákat, ezzel bebiztosítva  profi testépítői rangját. Legnagyobb sikere a 2011-es, Ronny Rockel és Tony Freeman között elért Mr. Olympia 8. hely volt.

Versenyei

2003 Supernatural Bodybuilding, 1.

2006 NPC Junior National Championships, 2.

2007 NPC USA Championships, 2.

2011 Mr.Olympia, 8.

2012 Arnold Classic, 7.

2013 Mr. Olympia, 16.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük