Roma testépítők
Bulvár

Cigányokat tiltott ki az edzőterméből – vajon igaza volt?

Roma testépítőkAz Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint a nyíregyházi Cutler Gym-ből származásuk miatt tiltottak ki egy testvérpárt. Történetesen azért mert cigányok – legalábbis a panaszt tevők verziója szerint.

A határozatból kiderül, hogy a testvérpár barátjukkal – aki történetesen fekvenyomó világbajnok – érkezett 2015. január 21-én a nyíregyházi edzőterembe. Barátjuk törzsvendég volt a helyen, jól ismerte a tulajdonost, gyakran járt oda edzeni.

Megérkezésük után a roma testvérpár barátját az öltözőből hívta ki a tulajdonos, és négyszemközt, az irodájában szóvá tette, hogy „büdös, telepi cigányokat” visz az edzőterembe, majd megkérte, hogy többet ezekkel az emberekkel ne jöjjön, mondja meg nekik, hogy oda nem mehetnek.

Miután az üzenetet átadta, a testvérpár visszament az edzőterembe, hogy visszakérje a bérlet árát, ha nem lehet lejárni.

A jelen lévő pultos tudott a történtekről és visszaadta a bérlet árát.

„Elijesztik a 60 kilós magyar gyerekeket”

A dolog nem maradt ennyiben. A romák haverja két telefonhívásról hangfelvételt is készített, amin a tulajdonos többször is kijelenti, hogy nem tesz jót az üzletnek, ha cigányok járnak az edzőterembe, mert „elijesztik a 60 kilós magyar gyerekeket”. Arra is célzott, hogy véleménye szerint a vendégekre azért sincs jó hatással, ha cigány származásúak is járnak az edzőterembe, mert „velük vannak tele a börtönök” és lopnak.

Mi volt a baj a kitiltott cigányokkal?

A tulajdonos szerint törzsvendége és roma barátai megszegték a házirendet, beszóltak a többi vendégnek, zavarták őket kihívó, megbotránkoztató magatartásukkal. Ezt panaszládába dobott névtelen levelekkel próbálta bizonyítani, amit az EBH nem fogadott el, mert az sem derült ki belőlük, hogy kire utalnak.

A panaszosok barátja szerint a tulajdonos már az öltözőből kihívta őt, tehát még el sem kezdtek edzeni. Így pedig elég nehéz másokat zavarni.

Perdöntő hangfelvételek?

A tulajdonossal történt beszélgetések hangfelvételei pedig egyértelműen bizonyítják, hogy provokatív viselkedésről szó sem volt, a panaszosokat kizárólag azért küldte el, mert cigány mivoltuk ijesztőleg hat a terem többi vendégére.

A hangfelvételekből az is kiderül, hogy a tulaj már nem először tilt ki romákat a Cutlerből. Érdekesebb részletek, melyek a felvételen elhangzottak:

„Nagydarab, zsíros és cigány. Ettől az átlag 60 kilós magyar fél.”

 „Nem számít, hogy normálisak, az átlag gyerekek félnek tőlük.”

„Több barna bőrűt nem fogok beengedni, mert oda diákok és üzletemberek járnak”

„Mit mondjak azoknak, akik havi 50 ezret itt hagynak, és kérdezgetik, hogy te már mindenkit beengedsz?”

„Mert mivel vannak tele a hírek? Cigány megerőszakolta, cigány leszúrta, cigány átbaszta…, kikkel vannak tele a börtönök; cigányokkal!”

Szerinte a panaszos öccse eleve csak azért tudott bérletet venni, mert a pultos félt elküldeni őket.

Eldönthetem-e, hogy kit engedek be az edzőtermembe?

A köztudatban ez úgy él, hogy igen, hisz enyém a terem. A törvény viszont mást mond:

Aki az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségeiben szolgáltatást nyújt vagy árut forgalmaz, az adott jogviszony tekintetében köteles megtartani az egyenlő bánásmód követelményét.”

A rasszista indok védhetetlen

A tulajdonos óriásit hibázott azzal, hogy az illetők származását hozta fel a kitiltás indokaként. A házirend mindenkire ugyanúgy vonatkozik, és ha valóban megsértették a terem cigány vendégei, emiatt kellett volna őket eltiltani.

Ha meg más indokot nem tudott ellenük felhozni, akkor sajnos el kell viselni a pofájukat.

Az edzőterem nem kapott pénzbüntetést.

 

Megverték az edzőterem pultosát

Idióták az edzőteremben

Edzés, étkezés a börtönben – exkluzív interjú egy igazi fegyenccel

Nyárra kigyúrjuk magunkat! Igaz, tesó?

Kokszolás – Elég érett vagy rá?

Szerző

Még szintén kedvelheted...

1 hozzászólás

  1. Jenő says:

    Nekem az életemben csak kb. 90%-ban vannak negatív tapasztalataim cigányokkal…De amelyik lemegy edzeni a terembe, az talán tud viselkedni. Maguknak köszönhetik, hogy mindenki fél tőlük, a legtöbb soha nem tanul meg normálisan viselkedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük