Fogyás
Blog

A nő, aki sosem fog lefogyni

Egy elég gyakori embertípust mutatunk most be nektek. A nőt, aki – bár ez minden vágya – soha nem fogja leadni súlyfölöslegét. A kudarcért természetesen csak saját magát okolhatja.

Míg a férfiak esetében a két hét alatt, de legkésőbb nyárra magukat kigyúrni szándékozók jelentik az evolúció zsákutcáját, addig a hölgyeknél ugyanezt az egyetlen, sikerrel kecsegtető diétás étrend+súlyzós edzés+aerob edzés kombinációján kívül minden mást kipróbáló egyedek.

Stílusa pökhendi, követelőző. Énképe torz: neki minden jár, a siker hulljon az ölébe, tenni lehetőleg ne kelljen érte semmit. Úgy érzi, ő tesz neked azzal szívességet, hogy segítséget kér tőled.

„Írj nekem edzéstervet!”

Jó, írok. Nem tetszik neki. „Miért kell ilyen sok nap edzeni? A szervezetnek szüksége van pihenésre. És miért kell nekem súlyzós edzést végeznem, ráadásul ekkora súlyokkal??? A zumbaoktatóm is azt mondta, hogy legfeljebb 2-3 kilós súlyzókat használjak, különben túl izmos leszek! Én nem akarok akkora lenni, mint te. Félek, hogy eltelik 2-3 hét, és férfivá változom.”

„Légyszi, állíts már össze nekem egy étrendet! Becsszó, betartom, meg minden!”

De hát ott van a weboldalon, direkt azért írtam többet is, hogy a finnyásabbja is találjon kedvére valót. Csak állítsd be a kajamennyiséget a testsúlyodhoz, és már kezdheted is a diétát. „Ó, de nekem személyre szabott kell! Olyan, ami csak rám érvényes.” Hát jó, tessék…

„Miért kell egy nap ennyiszer ennem? El ne gondold már, hogy van erre időm. Ötször, meg hatszor??? Akkora leszek, mint egy bálna! Én fogyni akarok, nem hízni.” De a napi többszöri étkezés pontosan ezt segíti, a folyamatos fehérjeutánpótlás elengedhetetlen az izommegtart… „Én mondtam, hogy nem akarok túl izmos lenni, nem érted?” Nyugi, nem leszel. Még nekem sem sikerült, férfi létemre, és évtizednyi edzés után sem.

„A Kati a 90 napos diétát ajánlotta, szerinted jó?”

Nem, nem jó. A lehető legrosszabb választás, hiszen van olyan nap, amikor egyáltalán nem fogyasztasz fehérjét, és telis-tele van szemétkajákkal. Fogalmatlan hülye volt, aki ezt összeállította, semmit nem tud a tápanyagokról.

„De ő azt mondja, már 10 kilót fogyott tőle. Kipróbálom, mit veszíthetek?”  Pár kiló izmot, vizet, majd visszajön dupla annyi háj. De csináld csak…

„Figyuuu! Miért híztam vissza a 90 napos után, ha egyszer mindent betartottam? Leadtam 8 kilót, de most a kiindulási súlyomhoz képest már plusz 3 kilónál járok 🙂 ”.

Talán azért, mert mint mondottam volt, az éhezős, ésszerűtlen diéták az izomvesztésre építenek. Az izom nehezebb, mint a zsír, ezért a mérleg hamar mutatni fogja a súlycsökkenést. Na de aztán az illető visszatér a régi kerékvágásba – mert ugye roppant értelmes dolog kúraszerűen fogyni (és nem zsírt égetni) –  és a rosszabb izom/zsír arány miatt lassabb anyagcseréjével még több zsír fog magára pakolni.

„De én azt akarom, hogy újra annyit mutasson a mérleg, amennyit a fogyókúra után!”

Nem érted, hogy nem a mérleg számít, hanem az, hogy mennyi zsír megy le rólad? A tükörben kellene csekkolnod a változásokat. Ha rendes étrended van, és mellé edzel is, heti fél-egy kiló súlyveszteség az ideális.

„De ez a módszer meg azt ígéri, hogy két hét alatt akár 10 kilótól is megszabadulhatok. Nézd, csak pár elektródát kötnek rám, lemegy a hasamról a háj, és feszes lesz a popsim is.”

Ez is csak egy átverés a sok baromság közül. Fogd fel végre, hogy befektetett munka nélkül nem lesz eredmény. A diéta lemondással jár, az edzés kemény és időigényes.

„Miféle lemondással? Naponta egy csokit hadd egyek már meg, jó? És különben is, nekem senki ne szabja meg, hogy mit egyek. Én tudom legjobban, hogy mire van szüksége a szervezetemnek.”

„Fiiigyeeelj! Lassan itt a bikiniszezon, hogy tudnám eltüntetni a hasamról ezt itt, ni. Fogd, meg, milyen löttyedt.”

Nem tudod máshogyan, csak ha diétázol, vagyis precízen kiszámolod a tápanyagszükségletedet, és kiiktatod a szemétkajákat, elkezdesz edzőterembe járni, és naponta gyalogolsz mellé vagy 45 percet.

„Nem igaz, hogy nincs valami szer vagy eszköz, amivel GYORSAN le tudnék fogyni. Ne kelljen már megerőltetnem magam, jó? Csini akarok lenni, de ha megint az önsanyargatással jössz, felejtsük el egymást.”

Ámen!

 

Cikkünk megtörtént eseteket dolgozott fel.

 

Hogyan fogyjak le nyárig? Januárban elkezdem a kúrát

A falusi thai bokszos

Testépítő vagy? Vagy csak egy hisztis kislány?

Kokszolás – Elég érett vagy rá?

Synthol – olajat az izmokba!

Még szintén kedvelheted...