Acai Berry 900 – 12 kilós fogyás 5 hét alatt?

Mi sem jelezhetné egyértelműbben az újév közeledtét, mint a fogyasztószeres spamek hirtelen megszaporodása. Karácsony, de legfőképp szilveszter után ugrásszerűen megnő a diéták iránti érdeklődés, ami húzza magával a csodaszerek keresletét is. Ezt az időszakot igyekszik most meglovagolni az Acai Berry 900 nevű fogyasztótabletta gyártója – mi szerencsére ismét résen vagyunk.

Fogyás edzés és diéta nélkül?

A szer reklámja próbálja azt sugallni, hogy elég, ha beszedjük a tablettákat, az étrendre már nem is kell odafigyelnünk. Klasszikus a „szedése mellett nyugodtan ehetek akár tortát is” hazugság, ami elsősorban hiszékeny hölgyek, a „kicsit kevesebb sör” fogyasztását megengedő szöveg pedig a férfiak bizalmát próbálja elnyerni.

5 hét alatt 12 kilós fogyást ígér, ami természetesen irreális. Ilyen rövid idő alatt 12 kiló zsírtól képtelenség megszabadulni – főleg, ha az étrendre nem is ügyelünk. Nagyon valószínű, hogy ha valakinek sikerül is ennyit leadnia bő egy hónap alatt, ez nagyrészt izomszövetből fog menni. Ami pont visszájára fordítja a folyamatot, mert a testzsírszázalék csak nő – hiába csökken a bruttó testsúly – és lassul az anyagcsere, melynek következtében még könnyebben rakódik le ránk a plusz zsír.

Acai berry 900

Miért nem működhet?

Régóta tudjuk már, hogy a zsírégetés beindításához először is egy olyan mozgásforma szükséges, ami zsírt használ fel energiaként. Erre legmegfelelőbb a gyaloglás vagy a tempós, de még nem túl gyors (izommunkát minimálisan igénybe vevő) kerékpározás. Ez a kalóriadeficites állapot egyik tényezője.

A másik a diéta, melynek lényege, hogy a haszontalan, fölös kalóriákat kiiktatjuk, 2-3 óránként eszünk, és komplex étkezéseket viszünk be mindig. Részletesen erről itt olvashatsz.

Ha ez a két fontos összetevő nem része az életünknek, az atyaúristen sem fog itt nekünk zsírt égetni. És akkor még nem is említettük a súlyzós edzést, ami kulcsfontosságú izmaink megőrzésének érdekében.

Próbálkoznak itt klinikai tesztek említésével is, na de azon kívül, hogy hasraütés-szerűen odaírták, hogy a tesztelők 94,5%-ánál hatásos volt a szer, semmi, de semmi konkrétumot nem találunk az oldalon.

Gagyi marketingfogások

Kezd már unalmas lenni, hogy az összes átverős vacak sales oldala ugyanúgy néz ki. Itt is van állandó akció (a cikk 2013. december 29-én íródott):

Kedvezményes ár

 

 

 

 

 

 

Milyen termék lehet az, amit csak 50%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni? Ha annyira hatásos lenne, gyanítom, az eredeti ár tízszeresét is kifizetnék érte.

Van néhány elmaradhatatlan „sikersztori” is. Gyaníthatóan photoshopolt képek, érzelmekre ható szövegek, pl: „kigúnyoltak a suliban, mert 71 kiló voltam”,  „nem kellett edzőteremben szenvednem” stb.

A vásárlást bátorítandó, még egy kis alkalmazást is találunk az oldalon, ami megmutatja, hol és mikor történt az utolsó megrendelés. Ez mindig kb. 5 perccel ezelőtt van. Magyar nyelvre állítva azt látjuk, hogy 5 perce volt az utolsó vásárlás (hajnal 2-kor  is rendelnek!) Hódmezővásárhelyről. Hiszi a piszi.

Kamuidézetek, felismerhetetlen celeb megrendelők

Azt mondja az értelmes marketingszöveg: „Az anti-oxidáns megtisztítja a testet a mérgek teljes tartományától.” Értelmet e mögött ne keressünk.

Állítólag a hollywoodi csillagok is nyakra-főre zabálják már ezt az Acai Berry-t, és szuperül néznek ki. Kár, hogy a képen egy fia celebet nem lehet felismerni, az meg egyértelmű, hogy a szövegben nem említenek egy nevet sem. Persze, hogy nem, hiszen nincs kit.

Celebek fogyása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A weboldal szerint a nagy tévécsatornák (CNN, NBC, ABC) híradóiban is volt már szó erről a hatóanyagról. Na és? Még ha igaz is, ne legyünk már annyira egyszerűek, hogy mindent elhiszünk, amivel hülyíteni próbálnak. Bár az egyik kiragadott idézetet vizsgálva: „Az Acai bogyók “B vitaminban, ásványokban, rostokban, fehérjékben és omega-3 zsírsavakban is gazdagok. Az Acai bogyók olajsavat is tartalmaznak.” nem nagyon értjük, mindez hogyan eredményez fogyást.

Vajon kik lehetnek a titokzatos világelső atléták, akik e bogyók segítségével érték el céljaikat?

A dillettantizmus csúcsa pedig a következő mondat: „az acai bogyók Omega 3,6 és 9 zsírsavakban ugyanúgy gazdagok, mint olajsavban és olyan tápláló, hogy teljes étkezésként is alkalmazható”. Javaslom, először a gyártó cég képviselője próbálja ki, és egyen napi 6 adag kapszulát rendes étkezés helyett.

Soha ne higgy a túl egyszerű megoldásokban!

Józan ésszel is könnyen belátható, hogy kemény munka és precizitás nélkül nem érhetünk el eredményt. Az élet más területein is így van ez, miért lenne másképp a fogyás esetében?

Hagyd a fenébe az átverős fogyasztótablettákat, és tervezd meg végre a diétádat, majd kezdj el edzeni még ma!

 

ThermoCuts – a legújabb fogyókúrás átverés

Nem tudsz lefogyni? „Segít” a természetgyógyász

Zöld kávé – fogyás, edzés és diéta nélkül?

Xtreme Gain – a kockahas átverés

Medoslim – a csodatevő fügekaktusz

Weight Loss tabletta – ezért óvakodj tőle

Ettől nem leszel izmos – A lászlóblog átverés