Blog

Nyárra kigyúrjuk magunkat! Igaz, tesó?

Engem aztán többet nem fognak megverni a diszkóba’! Kigyúrjuk magunkat, és mi leszünk az éjszaka urai. Veszünk izompólót, és ott fog alatta feszülni a 42-es pajszer. Vagy akár 44-es, 50-es! Van 5 hónapunk, az alatt simán felmegyünk 60-ról 120 kilóra, majd leszálkásítunk 100-ra.

A zabálás

Köztudott, hogy rengeteget kell enni. Ha edzés után ráeszel, az egyből izomba fog menni. A suliban nem fogom magam égetni dobozokkal, inkább viszek majd jó sok szalámis szendvicset. Abban van a sok fehérje, nem ezekbe’ a porokba, amiket reklámoznak. Azok csak felfújnak, ellenben nézd meg az útépítőket, hogy ki van gyúrva mind. Pedig csak a lapáttal edzenek. Meg mit esznek? Reggel fél kiló kenyér, ódalszalonna, este pörkölt. Oszt mégis izmosak.

Szóval a lényeg, hogy változatosan kell enni. A szervezetnek szüksége van a péksüteményekre, meg rengeteg fehérjére (lásd szalonna, szalámi). Fontos a sok főzelék is, a vitaminok miatt, na meg persze a tej. Ez lenne az étrend:

Reggeli: fél kiló kenyér vajjal, egy liter tej
A suliban: minden szünetben 2 szalámis szendvics
Már itthon: ebéd, ami van. Utána gyúrás.
Gyúrás után: pörkölt nokedlivel – ez ilyenkor izomba megy.

A Pisti hoz majd jóféle napozint. Szerencsére nem kell összeszurkálni magunkat, ezt szájon át is bevehetjük. Neki 15 kiló tiszta izmot hozott 2 hónap alatt. Nem hiszed? Nézd meg, mennyivel tolja most a fekvenyomást! Előtte alig bírt 60-ba 4-5-öt, de most 75-tel nyomkod fullszabályosan 6-okat!

Gyurmázás

A gyúrás, az atomkemény lesz. Főleg a mellre meg a bicepszre fogunk rámenni, meg a hasra, hogy jó kockás legyen. Íme a brutális edzésterv:

Hétfő – mell, bicepsz

Fekvenyomás: 10×6
Tárogatás: 10×6
Tolódzkodás: 10×6
Szűk fogású fekvenyomás: 10×8 – hogy egy kicsit szálkásodjunk is
Bicepsz állva: 4×5
Állva egykezessel kiforgatva (hogy csúcsos legyen, mint állat) 6×8
Koncentrált bicepsz: 6×10
Bicepsz csigán:10×10
21-ezés: 3×21

Kedd – hát, váll, tricepsz

Lehúzás csigán nyak mögé: 5×4
Nyak mögül nyomás: 3×2
Tolódzkodás (de most tricepszre!) 10×6

Szerdán ismétlődik a hétfői, csütörtökön a keddi, és így tovább. Has minden edzésen megy, vagy 200 felülést tervezek. Meg szériák közt fekvőtámaszok egy kézzel, mert a börtönben is így gyúrja ki magát mindenki. Lábra nem kell külön edzeni, az elég fejlett a sok focizástól meg a bringázástól.

A szálkásítást majd az utolsó 3 hétben végezzük. Levesszük a súlyokat kb. a felére, és jó sok ismétlést csinálunk, az majd előhozza a szálkákat. Addigra a hasunk már kockás lesz a sok felüléstől, meg tapsolós fekvőtámasztól.

Nem ártana beiratkozni tájbokszra is, hogy mindenkit szétüthessünk kocsmában, meg kidobók lehessünk a diszkóban. Majd elkezdjük májusban, és júniusra kajakra összeszarja magát tőlünk mindenki.

(A cikk természetesen csak vicc, egyfajta görbe tükör az agyatlan debilek orra előtt.)

Kérdésed van, ami érdekelhet másokat is? Tedd fel itt: testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon, és válaszolunk az oldalon.

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, most jelentkezz, mert ahogy közeledik a strandszezon, úgy írnak egyre többen – és sorra küldjük a csalódást okozó válaszokat, miszerint két héttel a nyaralás előtt már “kicsit” késő elkezdeni a “fogyókúrát”.

Hogyan fogyjak le nyárig? Januárban elkezdem a kúrát

A falusi thai bokszos

Testépítő vagy? Vagy csak egy hisztis kislány?

Kokszolás – Elég érett vagy rá?

Synthol – olajat az izmokba!

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük