Táplálkozás

A BioTech USA felvásárolja a gyengélkedő Scitec Nutritiont

A dél-afrikai tőzsdén (JSE) jegyzett Ascendis Health bejelentette, hogy megállapodott a magyar BiotechUSA tulajdonosaival a portfóliójába tartozó Scitec Nutrition eladásáról. Ezzel a Scitec újra 100 százalékosan magyar kézbe kerül.

A Forbes információi szerint a Lévai család érdekeltségébe tartozó BiotechUSA 5 millió euróért veszi át a céget, azaz a dél-afrikaiak nagyot buktak az üzleten.

biotech scitec

A Scitec pénzügyi eredményei az elmúlt években folyamatosan romlottak: csökkent a profit, kulcspartnerek hagyták el, így a piaci részesedésük is zsugorodott.

A kimutatások szerint a 2019. második félévi 30,97 millió eurós bevételre 5,39 millió eurós veszteség jutott. Ezzel szemben a felvásárlás előtt, 2015-ben még 10,6 millió eurós adózás utáni eredményük volt.

 

2015-ben, a felvásárlást megelőzően a Scitec még 10,6 millió eurós adózás utáni eredményt jelentett. Mint a lap írja, a két cég mérete nem indokolja az automatikus versenyhatósági vizsgálatot, de valószínűleg, az ilyen esetekhez hasonlóan, bejelentik majd azt a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

Reméljük, a Scitec magára talál, és új mentora segítségével ismét ehhez hasonló „legendás” tesztekkel igyekszik majd elhitetni a néppel, hogy a táplálékkiegészítőkTŐL lehet ekkorát fejlődni:)

Még szintén kedvelheted...