Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay
Külföldi hírességek Versenyek

Big Ramy már a visszavonulását tervezi

Úgy tűnik, nem a jelenlegi Mr. Olympia, Mamdouh „Big Ramy” Elssbiay fogja megdönteni a nyolcszoros bajnok Lee Haney és Ronnie Coleman rekordját.

Ramy ugyanis egy interjúban elárulta, a 2023-as év lesz az utolsó, amikor profi versenyen indul. Tehát maximum négy Mr. Olympia-címet hódíthat majd el, ezzel beérheti Jay Cutlert, de az örökranglistán Dorian Yates, Phil Heath, Arnold Schwarzenegger és a már említett két nyolcszoros bajnok, Lee Haney és Ronnie Coleman mögött marad.

Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay

Big Ramy ezt a döntést nem most hozta meg, állítása szerint már a kezdetektől az volt a terve, hogy 38 éves koráig fog versenyezni. Az idén 37 éves egyiptomi testépítő elmondta, a gyerekei is rendszeresen faggatják a visszavonulásával kapcsolatban, ő pedig még egy évet tervez eltölteni a profi testépítés világában.

Mr. Olympia – a testépítés nagyjai

Elbiccelte a vendégpózolást

A testépítés felsőbb köreiben és saját rajongóiban is visszatetszést keltett, hogy bár Ramy lett volna a 2022-es Pittsburgh Pro sztárvendége, végül nem jelent meg a vendégpózoláson.

Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay

Ami még nagyobb gáz, hogy a magyarázata csak annyi volt: most nem tudok repülni. Ramy személyes okokat emlegetett, de nem részletezte, hogy miért nem jött el arra a rendezvényre, amelyik a profi testépítés egyik legfontosabb show-ja.

Végül Ramy helyett a 202 font alatti kategória egyik sztárja, Derek Lunsford ugrott be, Ramy pedig hivatalosan bocsánatot kért Jim Maniontól, az IFBB Pro League elnökétől és a testépítő közösségtől. Konkrét magyarázatot azonban továbbra sem adott a rejtélyes távolmaradására.

A 2023-as Mr. Olympia keményebb küzdelmet ígér a tavalyinál

A 2022-es Mr. Olympiát egészen simán nyerő Ramy-nak a jelek szerint idén nehezebb dolga lesz. A 2019-es bajnok Brandon Curry nagyon fogadkozik, hogy minden eddiginél jobb „csomagot” állít össze a versenyre, és – ha nem jön közbe semmi – ott lesznek a feltörekvő, ígéretes tehetségek is a brutális tömeggel rendelkező Nick Walker és az esztétikakirály Hunter Labrada személyében.

No és akkor még nem említettük az irániak nemzeti hőséz, Hadi Choopant, aki évről évre bizonyítja, hogy a 202 font alatti kategória után a nagyfiúk között is megállja a helyét.

Fotó: Instagram/big_ramy/

Még szintén kedvelheted...