Betiltott étrendkiegészítők
Dopping

Betiltott étrendkiegészítők – itt a lista!

Alapszabály, hogy csak olyan táplálékkiegészítőt veszünk meg, amin ott figyel az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) emblémája. Ezt próbálta most furfangos módon kijátszani néhány forgalmazó, mégpedig úgy, hogy önhatalmúlag rátették a logót. Az OÉTI jogi lépést tesz az ügyben, te pedig nézd meg, mely termékeket ne vedd meg, vagy ha már késő, akkor hajítsd ki őket.

Így mennek össze a profi testépítők, ha abbahagyják az edzést >>

Forgalomba hozataltól eltiltott étrend-kiegészítők – töltsd le! 

Mikor van szükségünk kiegészítőkre?

Betiltott étrendkiegészítőkA táplálékkiegészítők fontos és hasznos összetevői a testépítő étrendnek. Mivel kizárólag szilárd ételekkel csak nehézkesen tudnánk bevinni az előírt tápanyagmennyiséget, érdemes néhány kiegészítőt is beiktatunk. Különösen igaz ez a vitaminokra és ásványi anyagokra, melyek ugyanúgy nélkülözhetetlenek egy egészséges szervezet számára, mint a fehérje, szénhidrát és a zsír. Talán néhány évtizede még megállta a helyét az az állítás, miszerint ha elég változatos az étrendünk, elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, akkor biztosítjuk a napi vitaminszükségletünket. Ma már ez egyáltalán nem igaz, ahogy ez a felmérés is bizonyítja, a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma drasztikusan csökkent. Érdemes tehát biztosra menni, és legfontosabb kiegészítőként a vitamin és ásványi anyagokat beszerezni.

Edzés után legjobb megoldás, ha iszunk egy 30-40 gramm tejsavófehérjét tartalmazó turmixot, mellé némi gyors szénhidrátot. Segítheti fejlődésünket, ha a turmixba teszünk 5 gramm kreatint, glutamint, és esetleg BCAA-t is.

Sok esetben maga a szilárd tápanyag bevitele jelenthet nehézséget. Ennek számos oka lehet, például úton vagyunk, nincs lehetőség ételes dobozt magunknál tartani stb. Ekkor jöhet számításba egy optimális tápanyag-összetételű MRP por, vagy proteinszelet.

Ízületeink védelmére szintén érdemes egy kicsit áldozni, hiszen egy sérülés drasztikus hatással van a fejlődésre, és mentálisan is padlóra kerülhetünk tőle. Válasszunk olyan terméket, amely tartalmaz glükozamint, kondroitint és MSM-et.

Minden típusú táplálékkiegészítőre vonatkozik, hogy csak jól bevált, megbízható cégektől vásároljunk!

Tömegnövelő tabletta? A Muscle Max átverés

A legnagyobb táplálkozási tévhitek

Acai Berry 900 – 12 kilós fogyás 5 hét alatt?

ThermoCuts – a legújabb fogyókúrás átverés

Nem tudsz lefogyni? „Segít” a természetgyógyász

Xtreme Gain – a kockahas átverés

Medoslim – a csodatevő fügekaktusz

Ettől nem leszel izmos – A lászlóblog átverés

Étrend, tápkieg és koksz nélkül meddig juthatok?

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük