Átverések, kamu fogyasztószerek

Az infragéppel letekered magadról a kilókat! Na de milyen kilókat?

Újabb őrülettel szembesített minket olvasónk. A tudatlanok kihasználása e módszernél azon alapszik, hogy felületesen értelmezik a fogyás fogalmát.

Mert még mindig nem evidens a többség számára, hogy a zsírégetés célja nem pusztán a kilók leadása, hanem egy kedvezőbb zsír-izom arány elérése. Így aztán könnyen megvezethetik a témában kevésbé járatos tömegeket.

Még orvosi portál is képes volt írni erről a csúnya lehúzásról. Mi is a lényege?

Az áhított fogyás egy

kapszulában elhelyezett fekvőkerékpáron alapszik, amely megoldás több „innovatív” technológiát tartalmaz: vákuummasszázs, infrafény, kollagén lámpák, fény- és aromaterápiás kiegészítők, érintőképernyős kijelző és luxus minőségű bőrborítás. Ezek mind a kilóikat letekerni vágyó tréningezőket segítik.

A gép egyre több helyen elérhető országszerte és ismert emberekkel reklámozzák. Na nem élsportolókkal, de még csak nem is normális átlagemberekkel. Dehogyis! Náluk jóval „hitelesebb” celebeket vettek rá, mint például Dukai Regina, Gáspár Evelin és Keresztes Ildikó. Kis érdekesség, hogy jelentős túlsúllyal legfeljebb Gáspár Evelin rendelkezett valaha.

Szinte nem is átverés

Azt gondolod, hiú ábrándokkal kecsegteti ez a találmány a használóját? Tévedsz! Az ígéret az, hogy a fent említett eszközökkel felturbózott bringázással extra kilóktól szabadulhatsz meg. És máris jön a nagy önleleplezés:

az új eszközzel való edzés során a súlyveszteség 80%-a víz
– ismeri el maga a szakember is.

Állítása szerint viszont a maradék 20% már tartalmaz zsírt, koleszterint, meg zsírban oldódó nehézfémeket (ólom, higany, kadmium, alumínium) és bizonyos mérgező anyagokat (dioxin, vegyszer maradványok stb.). Már ha ezek mindenki szervezetében megtalálhatók egyáltalán, mert előzetes méréseket senki nem végez. Na de már megint keverik a fogyást a méregtelenítéssel, mint valami teleshopos műsorban.

Ezt az állítólagos méregtelenítést állítják párhuzamba a maratoni futás által eredményezett méregtelenítéssel – ja, az ember baromi sokat izzad, ha lefut több mint 42 kilométert… Márpedig ha méregtelenítünk (amire persze megint semmi bizonyíték nincs), az baromi jó, kár, hogy megint eltértünk a fogyás témakörétől.

Szóval a lényeg az, hogy sima kerékpározás közben – esetleg a hülyéket még azzal is meg lehet etetni, hogy minél intenzívebb, annál hatásosabb – a ketyerék hatására intenzívebben izzadunk, és állítólag több kalóriát égetünk.

Természetesen szó sem esik arról, hogy megfelelő étrend nélkül ez sem ér semmit. De valószínűleg azzal együtt is egy közepesen szar aerob vagy kardió edzés árért

Mi az, amitől nem 80% vizet, hanem valóban zsírt vesztesz?

Sokkal hatékonyabb az aerob edzés, mint ez, és a hasonló, bonyulultnak látszani akaró módszerek. Ráadásul még fizetnem sem kell érte, ha van egy biciklid.

Kell aztán megfelelő étrend, minimálisra redukálva a szemét kaják mennyiségét és a bevitt tápanyagot a testömmegedhez igazítva.

Segítség kell? Kérj egyéni étrendet és/vagy edzéstervet!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük