Ti kérdeztétek

Az éjszakai meló hazavágja a diétát?

Pár hete elkezdtem diétázni, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva kb. Futni is járok mellé, kicsit fogyni akarok kb. következő nyárra 😀 Szóval az lenne a kérdésem úgy kb. képbe vagyok az étkezéseimmel hogy mikor mit kéne hogyan, de azért vagyok gondban mert pl. ma is megyek éjszakára dolgozni, fizikai meló ugye, mozognom kell bőven, de azt szokták mondani, hogy ilyenkor már nem ehet az ember ugye este 6 után kb.

Mennyire borítja fel ez a műszakolás ezt az előírt étrendet ? Ha melózok, fogok úgy eredményt elérni, ha közben este eszek ? Vagy inkább hanyagoljam és próbáljam kihúzni reggelig, mire hazaérek? Mi a véleményed erről?

Lepény

 

Szia Lepény!

Az este 6 utáni nem evés az egyik legnagyobb közszájon terjedő baromság. Itt olvashatsz ellene racionális érveket. 

Ha képben vagy az étrenddel kapcsolatban, akkor talán le sem kell írnunk, hogy a tápanyagbeviteledet ki kell számolnod, és hetente figyelned a változást. Mivel következő nyárig még egy éved van, semmiképp se kezdj drasztikus dolgokba. Takarítsd ki az étrendedből a szemétkajákat, a fehérjét tartsd 2g/testsúlykilogrammon (csak az állati eredetűt számold), a szénhidrátot meg lődd be 3 gramm/tskg-ra. A zsír legyen 50g, ennek kétharmadát fedezd lehetőleg telítetlen forrásokból (lenmagolaj, tengeri halak stb.). Ha úgy érzed, gyengülsz és izmot vesztesz, emeld a szénhidrátot 50 grammal. Ha 2-3 hét után sem változik a testtömeged, vegyél egy ugyanennyit a szénhidrátból.

Az éjszakai meló semmilyen étrendi változtatást nem igényel. Ne azt nézd, mit mutat az óra, hanem azt, hogy x. ébrenléti órában vagy. Ha ez mondjuk a 9. óra, akkor már le kellett tolnod 3-4 étkezést. Mindig akkor van reggel, amikor kelsz. Tehát a 3 óránkénti étkezés ugyanúgy legyen meg éjszaka is, különben mikor ennél, álmodban? 

Étrendmintákat itt találsz, sok sikert:

Diétás étrend

Mintaétrend lassú felszívódású szénhidrátokkal

Testkompozíció-változtatás: ha nem akarsz szigorúan diétázni

 

Kinek üzlet a fogyókúra?

Fogyókúrás ételek?

Hülye kérdések diéta alatt

Level diéta – a hülyeség határtalan

Hit- és erkölcstan helyett egészséges életmódtant!

„Étvágycsökkentés” – a súlycsökkenés nem zsírcsökkenés!

Diéta kompromisszumokkal?

A vízivás fogyaszt?

 

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük