Elhízás
Étrenddel kapcsolatos tévhitek

Átértékeled eddigi életedet! Megjöttek a tévé dietetikusának fantasztikus fogyási tippjei

Már gondolnak a januári nagy „fogyókúralázra”, és „hasznos” tanácsokkal látják el a laikus nézőket.

Három magyar felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott – mondta Takács Hajnalka dietetikus az M1 szerda reggeli műsorában.

A szakember közlése szerint a gyerekekre is nagyon jellemző az elhízás.

A dietetikus problémaként említette, hogy sok felnőtt kihagyja az első főétkezést, a reggelit. Márpedig ez hátráltatja az egészséges táplálkozás kialakítását, másrészt ez rossz példa a gyerekeknek. Ennek kapcsán rámutatott: vizsgálatok támasztják alá, hogy a kihagyott reggeli egyenes arányban van a gyermekkori túlsúly kialakulásával.

Takács Hajnalka kiemelte a mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságát. Azt mondta, hogy az elhízás ellen „számos változtatás mentén el lehet indulni”. Először elég egy-egy apró „hibát” felfedezni a táplálkozásban, s azt lépésről-lépésre kijavítani.


Példaként említette a 20 százalékos zsírtartalmú tejföl 12 százalékosra cserélést, vagy zsírszegény sajtok fogyasztását
.


Fontos a kellő folyadékbevitel is, ami nőknek 2, férfiaknak 2,5 liter naponta. Emellett naponta sok zöldséget ideális fogyasztani, továbbá hetente két alkalommal ajánlott a halétel – sorolta a szakember.

Na, ezektől aztán beljebb lesz az egyszeri fogyni vágyó. Természetesen egy nyamvadt szó nem esett az elhízásban legnagyobb szerepet játszó finomított szénhidrátokról, és persze az étrend nem megfelelő tápanyag-összetételéről. Hogy ráadásul mindez függ az illető testtömegétől is? Na ne, az már tényleg akkora tudási magaslat, hogy még jó sok évig nem fogják megugrani.

Ha igazi segítségre vágysz, kérj tőlünk egy villámgyors étrendet/edzéstervet!

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük