Arnold Schwarzenegger
Külföldi hírességek

Arnold Schwarzenegger

Arnold SchwarzeneggerArnold mai napig a legismertebb testépítő, és ez még nagyon sokáig így is marad. Népszerűségét természetesen nem a 7 Mr. Olympia címének köszönheti elsősorban, hanem a sportsikereket követő filmes és politikai pályafutásának.

Ketten – Lee Haney és Ronnie Coleman –  már túlszárnyalták testépítésben elért eredményeit, de valahogy mégsem az ő nevük ugrik be először, ha az utca emberét megkérdezzük, melyik testépítő neve ugrik be neki először.

Életút

Arnold Alois Schwarzenegger 1947. július 30-án született Thal-ban, egy Graz melletti kisvárosban. Rendőrfőnök apja hatására több sportot is kipróbált, és bár úgy tervezte, hogy a foci lesz a végállomás, végül a testépítés mellett döntött. Kezdetben csak a lábait szerette volna egy kicsit megerősíteni, de hamar feltűnt neki, hogy teste milyen jól reagál a súlyzós edzésre, és már le sem akarta többé tenni a vasakat.

Kiváló adottságait és elszántságát hamarosan siker koronázta: mindössze 18 évesen már junior Mr. Európa címmel büszkélkedhetett. Ezt követően a fiatal Arnold sorra nyeri a versenyeket. 1969-ben a rettentő Sergio Oliva még le tudja győzni a Mr. Olympián, de egy év múlva megkezdődik az „Osztrák Tölgy” egyeduralma. E roppant „szellemes” fantázianevet egyébként Dave Draper barátja aggatta Arnie-ra.

Testméretek

Magasság: 188 cm

Testsúly: 118 kg

Versenysúly: 106 kg

Mellkas: 145 cm

Felkar: 56 cm

Derék: 79 cm

Comb: 72 cm

Vádli: 51 cm

Testtípus: ekto-mezomorf

Versenyeken elért eredményei

Mr Universe (amatőr)

1.1967

Mr Universe (profi)

1.1968

1.1969

1.1970

Mr. Olympia

2.1969

1.1970

1.1971

1.1972

1.1973

1.1974

1.1975

1.1980

1975-ben ugyan ideiglenesen visszavonult, de 5 év múlva, 33 évesen is megmutatta, hogy még mindig ő a legjobb. Gondoljunk csak bele, ez az ember 23 évesen már Mr. Olympia volt!

Kevesen tudják, hogy nem csak testépítésben ért fel a csúcsra – már ami a sportot illeti. 1964-ben a stájerországi, egy évvel később pedig a német-osztrák súlyemelő bajnokságot is megnyerte. 1968-ban a német erőemelő kupa is az ő kezébe került.

Filmes és politikai karrier

Arnold felülmúlhatatlan céltudatosságát és szorgalmát az élet más területein is kamatoztatni tudta. Generációk nőttek fel akciófilmjein, és bár több aranymálna díjat kapott, mint elismerést, a közönségsiker egész biztosan kárpótolja.

Arnie céltudatos volt a házasságkötés terén is, és ügyesen beházasodva a Kennedy-családba, a néhai elnök, John F. Kennedy unokahúgát, Maria Shrivert vette feleségül. 2003-tól Kalifornia állam kormányzója, republikánus színekben.

Arnold mellizmainak titka – válaszol a testépítés legendája

Arnold álbajuszban és parókában poénkodik

Arnold Schwarzenegger edzésterve 

Érdekességek Arnoldról

 

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

1 hozzászólás

  1. KRISZ says:

    HAGYJUK MÁR EZT VÉN FASZT, MINDENHOL, MÁS OLDALAKON MÁS ÉS MÁS MÉRETEKET ÍRNAK RÓLA, ANNAK IDEJÉN MÉG VÖRÖS ZOLI IS CSINÁLT EGY YOUTUBE VIDEÓT, AMIBEN ELMONDTA, HOGY ARNOLDKA SOSEM KOKSZOLT… Á NEM TÉNYLEG, CSAK MERŐKANÁLLAL ZABÁLTA, AZT ETTE REGGEL, DÉLBEN, ESTE. A SOK KÖCSÖG MEG ELHISZI, PEDIG A VÖRÖS ZOLI IS TELI VAN/VOLT ANYAGGAL MINT MINDEN ÉLSPORTOLÓ, KÖZBEN MEG SZEGÉNYEK MINT A TEMPLOMI EGÉR. MINT A PAPP DANIKA, AKI MÁR AKROMEGÁLIÁS TÜNETEKET PRODUKÁL, MERT ANNYIRA EL VAN TORZULVA AZ EGÉSZ EMBER, FŐLEG A FEJE, HOGY IJESZTEGETNI LEHETNE A POFÁJÁVAL, UGYANÚGY MINT ARNIKÁÉVAL. EZ A DRUGS BUNNY MEG EGY VICC BASSZÁTOK MEG.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük