Versenyek

Arnold Classic 2015 – Dexter Jackson a győztes!

Véget ért az Arnold Classic, ami a világ második legrangosabb profi testépítő versenye. Mi jó szokásunkhoz híven ismét csak a legnagyobbakkal foglalkozunk. Igaz, Phil Heath és Kai Greene most sem indult, de ez manapság már megszokott. A Mr. Olympia kvalifikációjukat még tavaly megszerezték, és más verseny nem is érdekli őket.

 

Nekünk így maradt a testépítő élvonal alsó fele, és néhány feltörekvő ifjonc. Túl nagy meglepetések nem születettek, és bár többen várták Branch Warrent az első helyre, egy Dexter Jacksonnal mindig számolni kell. 

Jackson még mindig tökéletes kidolgozottsággal képes színpadra lépni, és bár már túl van a csúcson (idén 46 éves lesz), egyelőre a „fiatalság” körében nem talál legyőzőre. Ötödik Arnold Classic győzelme ez, így túlszárnyalta már a 90-es évek sztárját, Flex Wheelert. Branch egy hosszú sérüléshullámon van túl, de láthatóan odatette magát a felkészülés során. 

Örömteli, hogy a profi testépítésben biztosítottnak tűnik a minőségi utánpótlás. A viszonylag fiatal versenyzők – Evan Centopani, Ben Pakulski, Brandon Curry – jól szerepeltek, a mezőny legfiatalabbja, a mindössze 1988-as születésű Justin Compton pedig felállhatott a dobogó harmadik fokára! 9 év edzés után ez elég jó eredmény.

A 2015-ös Arnold Classic végeredménye:

1. Dexter Jackson
2. Branch Warren
3. Justin Compton (a képen)
4. Cedric McMillan
5. Evan Centopani
6. Roelly Winklaar
7. Brandon Curry
8. Ben Pakulski
9. Vitalij Fatejev
10. Toney Freeman
11. Marius Dohne
12. Lionel Beyeke
13. Michael Kefalianos

 

 

Mr. Olympia 2014 – Phil Heath negyedszer!

Tömegnövelés az utcán – így él a hajléktalan testépítő

Prága Pro 2014 – Dennis Wolf győzött, Tóth Dani és Kiss Jenő is színpadra állt

Elhunyt Goda István, Nyíregyháza legerősebb embere

Étrend, tápkieg és koksz nélkül meddig juthatok?

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük