Arnold Classic
Versenyek

Arnold Classic 2015 – az indulók

Arnold ClassicBő két hónap van még a profi testépítés második leghíresebb versenyéig, az Arnold Classic-ig. Ma már igazából Arnold Sports Festival a neve, hiszen a bodybuilding és holdudvara mellett számos egyéb sportág is szerepet kap itt. Minket természetesen csak a férfi testépítés érdekel, vegyük is sorra az indulókat. 

 

A két nagyágyú, Phil Heath és Kai Greene természetesen nem indul. Miért is tennék, nekik elég, ha a szokásos évi egy versenyükre a Mr. Olympiára időzítik majd a csúcsformát. A tavalyi győztes Dennis Wolf is kihagyja most az Arnoldot. Egy korábbi Olympia-győztes azért benevezett. Dexter (Penge) Jackson, 2008. bajnoka ott lesz, és minden bizonnyal a mezőny első felében fog végezni. Nagy meglepetést azért ne várjunk tőle, hisz rég elmúlt már 40 éves. Leginkább arra számíthatunk, hogy hozza a szokásos száraz formáját, és a szimmetriájával is megpróbál a nála jóval nagyobb tömegű ellenfelek fölé kerekedni.

Branch Warren is színpadra áll, aki szintén volt már dobogós a Mr. Olympián, Arnoldot pedig kétszer is nyert az elmúlt pár évben. Meglátjuk, mennyire fogja akadályozni korábbi sérülése, szárazságban nála sem lesz hiány.

Cedric McMillan még szinte újoncnak számít a profik világában, annak ellenére, hogy ő is közelebb van már a negyvenhez, mint a harminchoz. Formaidőzítései eddig felemásra sikeredtek, éppen ezért benne van a pakliban egy dobogós hely, ugyanúgy, mint az is, hogy csúnyán leszerepel.

Ben Pakulski a maga 33 évével szinte feltörekvő ifjúságnak számít ebben a bandában. Volt már Arnold Classic dobogós helye, most is odapörkölhet a „nagyok” orra alá.

Roelly Winklaar nemrég nyerte meg a Nordic Pro-t, és valószínűleg önbizalommal telve érkezik majd. Három profi győzelme közül kettő a Nordic-on született, egy pedig New Yorkban. Mr. Olympia 7. helyezésnél eddig nem jutott feljebb, meglátjuk, idén mire lesz képes.

Brandon Curry is nyert már Arnoldot Brazíliában, és egyszer a Mr. Olympián is megcsípett egy 7. helyezést. Rá még érdemes lesz figyelni, csakúgy, mint Lionel Beyeke-re, aki masszívan ottragadt a profi versenyek élmezőnyének sarkában, és bizony, 11. helyezésnél nem végzett még hátrébb.

Európát (a curacao-i születésű, de hivatalosan holland Winklaart nem számítva) Michael Kefalianos és Vitalij Fatejev, a 2014-es amatőr Arnold bajnoka fogja képviselni.

 

Itt a teljes névsor:

Mohamad Ali Bannout

Lionel Beyeke

Evan Centopani

Justin Compton

Brandon Curry

Marius Dohne

Vitaley Fateev

Toney Freeman

Dexter Jackson

Michael Kefalianos

Cedric McMillan

Ben Pakulski

Branch Warren

Roelly Winklaar

 

202 font alattiak:

Aaron Clark

Eduardo Correa

Charles Dixon

Eduard Duque

Shawn Joseph-Tavernier

Cory Mathews

Jose Raymond

Marco Rivera

Angel Manuel Rangel Vargas

Hidetada Yamagishi

 

 

Ferrigno Legacy Pro – az évad utolsó profi versenye

Prága Pro 2014 – Dennis Wolf győzött, Tóth Dani és Kiss Jenő is színpadra állt

Prága Pro- Kiss Jenőnek most nem jött össze a top 10

Kiderült, ki Magyarország legerősebb rendőre

Mr. Olympia – a testépítés nagyjai

Chicago Pro 2014 – Roelly Winklaar győzelme

New York Pro 2014 – Tóth Dani elképesztő formában!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük