Dennis Wolf az Arnold Classicon
Versenyek

Arnold Classic 2014 – eredmények

Lezajlott az idei első igazi, nagy sztárokat is felvonultató profi testépítő verseny. A 2014-es Arnold Classic előtt – mint általában minden verseny előtt – persze beindultak a találgatások. A nagy kérdés az volt, hogy vajon a relatíve tapasztaltabb generáció (Branch Warren, Dennis Wolf) vagy a „fiatalabb” Shawn Rhoden, esetleg Evan Centopani fog-e győzni.

Phil Heath és Kai Greene természetesen nem indult. Hagyni kell ilyenkor a többieket is érvényesülni, hiszen kisebbfajta csoda lenne, ha az idei a Mr. Olympia sorsa nem e két vadállat között dőlne el.

 

Dennis Wolf az Arnold Classicon

 

Branch mellett szólt, hogy korábban már kétszer is győzni tudott az Arnoldon, no meg a Mr. Olympia 2. és 3. helyei sem véletlenül születtek. Az utóbbi években viszont kiérdemelte a világ legpechesebb profi testépítője címet. Lábsérülése nem is múlt el nyomtalanul. Színpadra lépés után már nyilvánvaló volt, hogy esélye sincs nyerni.

Cedric McMillan például látványos fejlődést tudott felmutatni tömegben és szárazságban, talán a felső mellizmán még akad némi javítanivaló. Nem véletlenül kaparintotta meg az előkelő 3. helyet.

Az első és második hely kérdése Wolf és Rhoden között dőlt el, és végül a német óriás egy hajszállal jobbnak tűnt, elsősorban impozáns tömegének köszönhetően. Szerencsétlen Rhoden állandóan azt kapja az arcába, hogy ő az „új Flex Wheeler„. Kétségtelen, hogy neki is a szimmetria a fő védjegye, de azért mégiscsak egy Mr. Olympia dobogósról beszélünk. Ha nagyon bele akarunk kötni a fizikumába, a vádlijára kell összpontosítanunk. De nem akarunk.

Victor Martinez visszatérése jól sikerült, vállai és mellizmai nagyon ott voltak a szeren, ahogy ez elmondható a szimmetriájára és a pózolási tudományára is. A lába viszont továbbra is gyenge pontjának számít.

A 6. helyezett Branchet Evan Centopani is megelőzte, akit a roppant „eredeti” jövő nagy reménységének tartanak. Centopani 1982-es születésű, és bár a testépítésben 32 évesen nem tekinthető idősnek (Ronnie Coleman 34 évesen volt először Mr. Olympia), némi szkepticizmussal várjuk, tényleg elcsíp-e valaha egy Mr. Olympia dobogót.

A 2014-es Arnold Classic végeredménye

1. Dennis Wolf
2. Shawn Rhoden
3. Cedric McMillan
4. Victor Martinez
5. Evan Centopani
6. Branch Warren
7. Ben Pakulski
8. Brandon Curry
9. Toney Freeman
10. Edward Nunn
11. Fred Smalls

 

Mr. Olympia – A végeredmény

Arnold Classic 2013 – Dexter negyedszer

Mr. Olympia 2012 – Phil vagy Kai?

Tóth Dani megszerezte a profi kártyát az Arnold Classic versenyen

 

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük