Átverések, kamu fogyasztószerek Hülye diéták

Anorex tabletta – pofátlan átverés, nehogy bedőlj neki

Az Anorex, vagy Anorex Quick Diet nevű „fogyasztószer” reklámszövege azt kamuzza, hogy „ez az egyetlen fogyasztó tabletta, amely megakadályozza a zsírok lerakodását a szervezetben.”
Kb. ez a 700-adik „egyetlen” ilyen szer, de most ezen ne akadjunk fenn. A leírás szerint a tabletta hatása abban merül ki, hogy az éhségérzetért felelős hormonkra hat, nem leszünk tőle éhesek, ezen kívül még a zsírégetést is fokozza.

Természetesen éhezni és drasztikusan diétázni sem kell mellette, annyira fasza ez a termék. Más kérdés, hogy az idióta elnevezés megint csak roppant nagy amatőrségre utal. Mindenki a csontsoványra fogyott nőkre fog gondolni, ami nem épp pozitív kicsengésű.

Mit ígér?

Kezdjük azzal, hogy ha az éhséget csökkentené, a kívánt hatást akkor sem igazán érné el, mert 0 információ birtokában egy átlagos, 90 vagy annál kevesebb IQ-val rendelkező csodaszert kereső egyén ugyanúgy enné a szemétkaját, legfeljebb összességében kevesebb kalóriát vinne be.

Van ám itt ellentmondás ezerrel, amikor azt írják, hogy a modellek a fő vásárlók, majd pár sorral lejjebb, hogy ezt a túlsúlyos emberek számára találták ki. Jóember! A modellek azért modellek, mert nem küzdenek túlsúllyal, így nincs szükségük drasztikus hatású szerekre.

Az már csak hab a tortán, hogy állítólag az Anorexnek nincs semmiféle mellékhatása. Könyörgöm, még egy vitamintablettának is van, hát még egy ilyen (persze csak a mesében) roppant hatékony készítménynek.

Bizonyíték semmi, higgyük el puszira

Az Anorex nevű kamuszar forgalmazója még arra sem vette a fáradtságot, hogy valami kamukutatást kitaláljon mondjuk a Petropavlovszk-Kamcsatszkij Egyetemről, ahol bebizonyították, hogy a cucc a holtakat is feltámasztja.

Ígéretdömping az van, persze magyarázat semmire sincs

Csökkenti az étvágyat
Telítettségi érzést kelt
Gyorsítja a metabolizmust
Csökkent a zsír felszívódását a gyomorban
Feloldja a zsírt a szervezetből
Eltávolítja a zsírt a szervezetből
Kiváló méregtelenítő
Csökkenti a koleszterint

Egy másik oldalon viszont találtunk egy elég vicces szemléltető példát. A kapszula tartalmát bele kell önteni 1,5 deci vízbe, és csodálkozni, hogy milyen jól megduzzad… Akarod, hogy a gyomrodban is ezt csinálja, megakadályozza, hogy bármi is felszívódjon? Mert a hangzatos szólamok ellenére nem tud ez válogatni a zsír, szénhidrát és fehérje között! Még van pofájuk azt írni, hogy az anyag a bélfalon is dolgozik, és csak a zsírt és a „káros anyagokat” szívja fel. Ez aztán a mesterséges intelligencia…

Az egyik legviccesebb rész az összetevőket taglalja. Nagyon menő, divatos növényi alkotórészek, de nézd a kördiagramot, mindegyik ugyanakkora arányban van jelen a szerben! Óriási!

A „Tapasztalatok” menüre kattintva borzasztó részletes információáradat zúdul ránk.
Ideraktak néhány kamu előtte-utána és csinos nőket ábrázoló képet, melyeknek egy része simán megtalálható egyéb oldalakon is, már más szerek reklámjaként vagy sima hírügynökségi fotóként.
Íme, a tapasztalatok. Nem több, nem kevesebb!

Ezek voltak az úgynevezett „tapasztalatok”.

Hol a gyártó, miért sunnyog a kapcsolattartó?

Ha egy termék valóban hatásos, azt a gyártó és a forgalmazó büszkén vállalja, hiszen javítja az imidzsét, és hitelesebb lesz ő maga és a termék is. Az Anorex weboldalán semmilyen információ nincs arról, hogy ki gyártja és ki forgalmazza a terméket. Mitől féltek, gazemberek?

Úgy gondolják, ki az a barom, aki veszi a fáradságot, és utánanéz a domain tulajdonosának? Például én.
A domain biztos, ami biztos, Románia fővárosában, Bukarestben egy Ritual International SRL nevű cég nevére van bejegyezve.

Domain: anorex-termeszetes.hu
Domain-használó neve: Ritual International SRL
Utca, házszám: P-ta Amzei Nr. 10-2
Irányítószám, település: 010847 Bucuresti
Ország: RO
Telefon: 0040.767995151
Telefax:
Névszerver: ns.romania-webhosting.com
Névszerver: ns.registar.ro
Névszerver: ns.clausweb.ro
Regisztrálva: 2017-04-28 14:01:45
Módosítva: 2017-05-07 00:03:08

A cég nevére rákeresve annyit tudunk meg, hogy ügynöki tevékenységgel foglalkoznak. Micsoda szakértelem lehet mögöttük, ugye?

Nincs engedélyezve!

Az Anorex 2018 június 15-éig nem került fel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési Intézet engedélyezett étrendkiegészítői közé. Pedig forgalmazni csak ez esetben lehetne, mégis, ha rákeresünk a termék nevére, az említett kamuoldalon kívül más weboldalak is hirdetik, sőt, hazai webshopot is találunk, amelyik árulja. Na, ez tényleg egy rohadt nagy szégyen!

Megélnek a hülyékből?

Nagyon úgy fest, hogy jól jövedelmez a biznisz. Fórumok tucatját találni, ahol az Anorex hatása után érdeklődnek, hiszen a munka – mint tudjuk – igen fárasztó, és eléggé büdös is.

Nagy valószínűséggel maguk a termék eladásában érdekeltek is indítanak fórumtémákat, lásd ezt az erősen kamuszagú kérdést a gyakorikerdesek.hu-n:

Mennyire életszerű, hogy telerakja releváns kulcsszavakkal a kérdést, és persze a link sem maradhat ki, hátha jön pár átkattintás…

Ne rendelj semmilyen fogyasztószert a netről, ha kedves az életed!

Kivétel nélkül, mind átverés! Semmilyen hatóanyag nem képes leégetni rólad a zsírt, még azok sem, amiket betiltottak. Az ilyen típusú “fogyasztószerek” csak az étvágyadat csökkentik, és ennél sokkal megoldás, ha életmódot váltasz.

Az életmódváltásnak nem kell drasztikusan történnie, fokozatosan iktasd ki étrendedből a cukrot és a telített zsírokat, állapítsd meg a tápanyagbeviteled mennyiségét, majd a kívánt cél érdekében variáld. Ha segítség kell, írj nekünk!

(Ha te is találkoztál már olyan átveréssel, hülyeséggel, amiről még nem írtunk, jelezd nekünk e-mailen: testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon)

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük