Andriol
Dopping

Andriol – hatások, mellékhatások, kockázatok

Az Andriol egy szájon át szedhető szteroid. A gyógyszer a gyengébb hatású és kevesebb mellékhatással rendelkező szerek közé tartozik. Ez utóbbi tulajdonsága miatt választják az Andriolt sokan a kezdő testépítők, erősportolók közül. Hatása mérsékelt, sokan elégedetlenek is vele, ezért kombinálják más szerekkel.

Míg a szájon át szedhető szteroidoknál rendre előfordul a jelentős májkárosító hatás, ez a tabletta egy kicsit máshogyan működik. Az Andriol egyik legfőbb jellemzője, hogy a májat kikerülve a bélből szívódik fel.

Andriol

Csak kis mértékben alakul át ösztrogénné, így a nőiesítő hatásai is elhanyagolhatóak. A saját tesztoszterontermelésre sincs különösebb befolyással, ha kis dózisban használjuk.

Az Andriol kapszulák 40 mg tesztoszteron-undekanoátot tartalmaznak. A terápiás dózis napi 1-3 kapszula (40-120 mg), de a sportolók átlagosan 300 mg körül tolják – már aki ésszel használja.

Az orvos a szert általában idős embereknek írja fel a tesztoszteron pótlására, vagy felnőtt férfiak tesztoszteron-hiányból (hipogonadizmus) eredő különféle panaszainak kezelésére. Ezeket két külön vér-tesztoszteron szint meghatározással kell igazolni, illetve a következő klinikai tünetek tartoznak ide:
– impotencia,
– nemzőképtelenség,
– csökkent nemi vágy,
– fáradékonyság,
– depresszió és
– csontritkulás, amelyeket az alacsony hormonszint okoz.

Az Andriol aktivitási ideje 8-12 óra körül van, és a bevétel után 2 órával a legerősebb a hatása.

Mivel nem ez a világ legerősebb doppingszere, gyakran kombinálján oxandrolonnal vagy primobolannal.

Figyelmeztetés! Ezen az oldalon semmiféle doppingszer használatát nem ajánljuk, ez a cikk csak tájékoztató jellegű!

Még szintén kedvelheted...