Hozzávalók:
4 fej lilahagyma
2 alma
1 kg csirkemáj
Olaj
Só, bors
Zsálya
2 dl almalé
Elkészítés:
Teflonedényben olajon megpirítom a zsályaleveleket, ebbe rakom a májat és a cikkekre vágott hagymát. Megborsozom és jól átpirítom. Később hozzáadom a felkockázott almát, felöntöm alma lével és fedő alatt készre párolom. A végén sózom, hogy a máj ne keményedjen meg.
Diétában fogyasztható-e?
Megoszlanak a vélemények a májról, aki biztosra akar menni, inkább mellőzze. Ha nem szigorú a diéta, ugyan beilleszthető olykor ez az étel is, viszont a máj és az olaj zsírtartalmát bele kell számolni a napi tápanyagbevitelbe. Az almalé tartalmaz némi cukrot, ezt se feledjük!
Diétás recepteket nagyobb mennyiségben ide kattintva olvashatsz.