Almás csirkemáj serpenyőben

Hozzávalók:

4 fej lilahagyma
2 alma
1 kg csirkemáj
Olaj
Só, bors
Zsálya
2 dl almalé

Elkészítés:

Teflonedényben olajon megpirítom a zsályaleveleket, ebbe rakom a májat és a cikkekre vágott hagymát. Megborsozom és jól átpirítom. Később hozzáadom a felkockázott almát, felöntöm alma lével és fedő alatt készre párolom. A végén sózom, hogy a máj ne keményedjen meg.

Diétában fogyasztható-e?

Megoszlanak a vélemények a májról, aki biztosra akar menni, inkább mellőzze. Ha nem szigorú a diéta, ugyan beilleszthető olykor ez az étel is, viszont a máj és az olaj zsírtartalmát bele kell számolni a napi tápanyagbevitelbe. Az almalé tartalmaz némi cukrot, ezt se feledjük!

Diétás recepteket nagyobb mennyiségben ide kattintva olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?