Almaecet fogyókúra – Mennyit lehet ettől fogyni?

Az almaecet fogyókúra elsősorban háziasszonyok által terjed, leggyakrabb előfordulási helyszínei: a fodrásznál, közértben, tömegközlekedési eszközön. Az almaecet hatására ugyanis “csökken az étvágy”, “tisztul a szervezet” és “felpörög az anyagcsere”. Utóbbi állítás rendben is van, a gyors anyagcsere segíthet a fogyásban, na de az első kettő? A szervezet “tisztulásának” vajmi köze van ahhoz, hogy mennyi zsírt égetünk el, ráadásul ez a tisztulási mechanizmus sincs igazából kifejtve.

Az étvágycsökkentés mellett fogyást ígérő módszereket reklámozókat pedig szankcionálni kéne lassan, mert elég erősen butítják ezzel a népet. Nem azért túlsúlyos valaki (legalábbis nem ez a döntő tényező), mert sokat eszik, hanem azért, mert rosszat. Tehát a hangsúlyt sürgősen át kell tenni a “Mennyit?” kérdésről a “Mit?”-re. Az étkezés előtt elfogyasztott almaecet csökkenti az étvágyat – hurrá! Mennyivel jobb lenne, ha mondjuk csökkentené a krémes iránti vágyat, és átváltoztatná csirkemellvággyá? Túl nagy elvárás lenne ez, hiszen az egyes fogyókúrák primitív mivolta a legfontosabb kulcs a sikerhez. Nem kell foglalkozni az étrenddel, csak bevenni egy kapszulát, meginni egy kanál almaecetet, és magától lemászik a zsír rólunk.

Mi az almaecet?

Az almaecet az almalé erjedése után jön létre, mely során az erjesztő baktériumok a gyümölcscukrot alkohollá alakítják át. Ekkor almabor jön létre, ami további erjedés hatására alakul át almaecetté. Tartalmaz a szervezet számára hasznos anyagokat (kálcium, kálium, nátrium, magnézium stb.), de ezeket más ételekkel, kiegészítőkkel is be tudjuk vinni, valamint megint csak eltértünk a diéta fő céljától, a zsírvesztéstől. Amit “szakértők” szerint a következő módon segít: “erős vízhajtó és étvágycsökkentő hatása van”. Ismét fogalomzavarral állunk szemben, hiszen a vízvesztés egyáltalán nem egyenlő a zsírvesztéssel, az étvágycsökkentés feleslegességét pedig korábban kifejtettük már.

Az almaecet fogyókúra haszna

Gyakorlatilag semmilyen zsírcsökkenés nem várható, ha ezt a módszert követjük, de egy normális diétás étrendben természetesen nem tilos az almaecet fogyasztása. Ételeink ízesítésére nyugodtan használhatjuk, feldobja egy kicsit az unalmassá váló táplálkozásunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük