Hülye diéták

Almaecet fogyókúra – Mennyit lehet ettől fogyni?

Az almaecet fogyókúra elsősorban háziasszonyok által terjed, leggyakrabb előfordulási helyszínei: a fodrásznál, közértben, tömegközlekedési eszközön. Az almaecet hatására ugyanis „csökken az étvágy”, „tisztul a szervezet” és „felpörög az anyagcsere”. Utóbbi állítás rendben is van, a gyors anyagcsere segíthet a fogyásban, na de az első kettő? A szervezet „tisztulásának” vajmi köze van ahhoz, hogy mennyi zsírt égetünk el, ráadásul ez a tisztulási mechanizmus sincs igazából kifejtve.

Az étvágycsökkentés mellett fogyást ígérő módszereket reklámozókat pedig szankcionálni kéne lassan, mert elég erősen butítják ezzel a népet. Nem azért túlsúlyos valaki (legalábbis nem ez a döntő tényező), mert sokat eszik, hanem azért, mert rosszat. Tehát a hangsúlyt sürgősen át kell tenni a „Mennyit?” kérdésről a „Mit?”-re. Az étkezés előtt elfogyasztott almaecet csökkenti az étvágyat – hurrá! Mennyivel jobb lenne, ha mondjuk csökkentené a krémes iránti vágyat, és átváltoztatná csirkemellvággyá? Túl nagy elvárás lenne ez, hiszen az egyes fogyókúrák primitív mivolta a legfontosabb kulcs a sikerhez. Nem kell foglalkozni az étrenddel, csak bevenni egy kapszulát, meginni egy kanál almaecetet, és magától lemászik a zsír rólunk.

Mi az almaecet?

Az almaecet az almalé erjedése után jön létre, mely során az erjesztő baktériumok a gyümölcscukrot alkohollá alakítják át. Ekkor almabor jön létre, ami további erjedés hatására alakul át almaecetté. Tartalmaz a szervezet számára hasznos anyagokat (kálcium, kálium, nátrium, magnézium stb.), de ezeket más ételekkel, kiegészítőkkel is be tudjuk vinni, valamint megint csak eltértünk a diéta fő céljától, a zsírvesztéstől. Amit „szakértők” szerint a következő módon segít: „erős vízhajtó és étvágycsökkentő hatása van”. Ismét fogalomzavarral állunk szemben, hiszen a vízvesztés egyáltalán nem egyenlő a zsírvesztéssel, az étvágycsökkentés feleslegességét pedig korábban kifejtettük már.

Az almaecet fogyókúra haszna

Gyakorlatilag semmilyen zsírcsökkenés nem várható, ha ezt a módszert követjük, de egy normális diétás étrendben természetesen nem tilos az almaecet fogyasztása. Ételeink ízesítésére nyugodtan használhatjuk, feldobja egy kicsit az unalmassá váló táplálkozásunkat.

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük