Átverések, kamu fogyasztószerek Hülye diéták

Afrikai vad mangó és a fogyás? – A Wild Mango-átverés

A címből már sejtheted, hogy ez a fogyasztószerként reklámozott nyavalya sem fog senkit lefogyasztani. Na de mégis rengetegen bedőlnek neki, ha még nem olvasták ezt a cikket.

Ha egy pillanatra is elgondolkoztál azon, hogy vajon érdemes-e megrendelned a Wild Mango néven forgalmazott, afrikai vad mangó-kivonatot tartalmazó állítólagos fogyasztószert, nagyon ajánlott, hogy megfontold e cikk üzenetét.

A fitneszipar fekete bugyrában nem áll meg az élet, és napról napra újabb és újabb kamu-fogyasztószerek bukkannak fel, hogy a hiszékeny embereket lehúzzák, és jól kiröhögjék a forgalmazók. Közéjük tartozik a Wild Mango is.

Mi ez a vadmangó-mánia mostanában?

Mivel a termék körül csaptak egy közepesen erős hírverést, sokan bedőlnek a gyermeteg átverésnek, és azt hiszik, ezeket a kapszulákat beszedve majd mozgás és étrendi változtatás nélkül képesek lesznek megszabadulni fölös zsírrétegüktől.

A Wild Mango Extreme Burn névvel illetett kapszula forgalmazója nem gyenge ígéretekkel bombázza a gyanútlan fogyni vágyókat:

Szeretne gyorsan és sokat fogyni, de nem tud, vagy nem akar változtatni az étkezési szokásain? Akkor a Wild Mango Extreme Burn kapszulát Önnek találták ki.

A jó édes anyádat, azt! Jönnek még a kamudumával, hogy Hollywoodban már mennyire menő és népszerű ez a szer. Na persze, de egyetlen színész nevét sem említik, aki vállalná, hogy ettől fogyott le. Persze, hogy nem, hiszen hazugság ez is!

Mit tartalmaz a kivonat?

Semmi különöset, kb. ugyanazt, mint a többi hasonló „csodaszer”. Magas proteintartalmúnak mondják, de mindössze 500 mg-ot ajánlanak belőle fogyasztani naponta. Továbbá rostokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag táplálék kiegészítőnek írják, de konkrét adatokat természetesen nem osztanak meg velünk.

Hatásmechanizmus?

Állítólag hőreakcióval járó zsírégető hatással bír, emellett fokozza az anyagcserét és természetes összetevőinek köszönhetően csökkenti az étvágyat is. Higgyed csak el, barátom, minek ide bármilyen részletezés, vagy bizonyíték.

Apropó, bizonyíték. A szer állítólagos hatását egy eléggé bizonytalan „kutatással” próbálják alátámasztani, amit egy kameruni egyetemen végzett – ha létezik egyáltalán – még 2005-ben bizonyos Judith L. Ngondi. A hölgyről képet nem dob ki a Google, sőt, szinte releváns találatot sem.

A legnagyobb balfaszság – kamu megszólalók

Mint ahogy már megszokhattuk, a fogyasztószerek aljas forgalmazói nem túl okos módon rakosgatnak a termékek reklámjához kamu-elégedett vásárlókat. Ugyan már, ki hiszi el, hogy ők tényleg Noémi és Zsanett, és ennyit fogytak? Még egy egész alakos fotó sincs róluk.

Tegyünk csak egy próbát mondjuk „Lóránddal”, íme a férfi, aki szintén baromi elégedett ezzel a szarral:

Egy kis Google-keresés után mit találunk? Hihetetlen, ugye? Lóránd egy stock fotó oldalról vigyorog ránk, mint boldog középkorú férfi.

Íme a mi „Lórándunk”:

Köze nincs tehát a reklámhoz, csak ezek a nyomorultak innen-onnan összelopkodtak pár fotót, és magyar neveket írtak alá.

Nincsenek csodaszerek, mozgás megfelelő étrend nélkül nem fogysz le!

A minap Arnold is megmondta a tutit, és csak helyeslni tudunk.

Mi a helyes út?

Zsírt égetni sport és helyes étrend nélkül nem lehet. Minimum diéta és aerob edzés kell, de a legjobb eredményt akkor érjük el, ha heti 2-3 súlyzós edzést is beiktatunk. Hogy miért? Mert így minimálisra csökkenthetjük az izomveszteséget, és a leadott kilók ténylegesen a fölös zsírszöveteink lesznek.

Az aerob edzés a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Mivel ilyenkor nem történik számottevő izommunka, szervezetünk az izomban tárolt szénhidrát (glikogén) helyett zsírból fedezi az energiát.

A diéta pedig azt jelenti, hogy kiiktatjuk az egyszerű szénhidrátokat, ha nem ketogén diétán vagyunk, akkor a telített zsírokat is, és a többi tápanyagra vonatkozó napi szükségletet testtömegünkhöz viszonyítva precízen kiszámoljuk.

Sose rendelj olyan szert, ami hasonló csodákat ígér, mint ez itt. Sem izomnövekedés, sem zsírégetés nem létezik befektetett munka (edzés, rendes étrend) nélkül. 

A tippet köszönjük Bencének. Küldjetek még bátran ilyesmiket e-mailen:testepitek@testepitek.hu, vagy Facebookon, üzenetben. Állítsuk pellengérre a csalókat!

Ha személyre szabott étrendre és edzéstervre van szükséged, írj a testepitek@testepitek.hu email címre, vagy keress minket Facebookon, és pár napon belül megkapod a tervet. Ezek az egyéni étrend/edzésterv -írás szabályai, feltételei

Szerző

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük